Nyheter

Samling vid spårvagnshållplatser för ett tryggare Biskopsgården

Under oktober och november är det återigen dags för trygghetsvandringar i Biskopsgården. Boende får tycka till om vad som behöver åtgärdas för att det ska bli tryggare i området.

Det kan vara att byta ut belysning, laga hål i vägen, ta bort buskar som skymmer sikten eller annat som gör utemiljön trivsammare.

Trygghetsvandringarna sker vid åtta tillfällen i olika områden i Biskopsgården. Ingen anmälan behövs utan alla som vill vara med träffas på angiven spårvagnshållplats. Man väljer själv vilka och hur många trygghetsvandringar man deltar i.

ab biskopsgarden

– Målet med trygghetsvandringarna är att öka tryggheten och undersöka vad som behöver åtgärdas och utvecklas i Biskopsgårdens olika områden. Vi kommer även gemensamt att uppmärksamma de smultronställen som finns i stadsdelen, säger Carl Blixt, ansvarig för trygghetsvandringarna inom Bo Bra i Biskopsgården.

På trygghetsvandringarna deltar boende, fastighetsägare, polisen, fältassistenter, representanter från kommunen, föreningar i området och andra berörda.

– Alla som vill vara med är välkomna! Ju fler som deltar i olika åldrar och med olika bakgrund desto bättre underlag får vi för att förbättra miljön i Biskopsgården, säger Carl Blixt.

Varje vandring är beräknad att ta cirka en och en halv timme. Deltagarna blir indelade i grupper där varje grupp gemensamt tar bilder och antecknar i formulär som kommer delas ut. På måndag den 23 oktober hålls ett informationsmöte för de som vill veta mer om hur vandringarna går till och hur resultatet ska användas.

Trygghetsvandringar i Biskopsgården:
Informationsmöte 23/10 18.00-19.00 Medborgarkontoret

Svartedalen 24/10 17.30 Samlingsplats: Hållplats Svartedalsskolan

Jättesten 26/10 17.30 Samlingsplats: Hållplats Eketrägatan

Karlaplatsen 27/10 16.00 Samlingsplats: Hållplats Varmfrontsgatan

Länsmansgården 30/10 17.30 Samlingsplats: Hållplats Temperaturgatan

Norra Biskopsgården 31/10 17.30 Samlingsplats: Hållplats Friskväderstorget

Södra Biskopsgården 7/11 16.00 Samlingsplats: Hållplats Vårväderstorget

Blås-Värme och Köldgatan 14/11 17.30 Samlingsplats: Hållplats Mildvädersgatan

HSB Panncentralsförening 15/11 17.30 Samlingsplats: Hållplats Friskväderstorget

Återkopplingsmöte 18/12 18.00-20.00 Medborgarkontoret

Bo bra i Biskopsgården är en samverkan mellan Västra Hisingens stadsdelsförvaltning, Bostads AB Poseidon, Balder, Willhem, Göteborgs Lokaler samt Göteborgs Stad bostadsaktiebolag. Tillsammans utvecklar vi invånarnas boende och närmiljö för att göra Biskopsgården till en mer attraktiv stadsdel att verka och leva i.

Redaktionen