Nyheter

NCC bygger ut gymnasieskola i Norrköping

NCC bygger ut gymnasieskola i Norrköping
NCC har fått i uppdrag att bygga nya Bråvalla gymnasium och vuxenutbildning i Norrköping.

Skolan får nya utbildningslokaler och utökad verksamhet för bland annat blivande yrkesarbetare i bygg- och installationsbranschen. Uppdragsgivare är Norrevo Fastigheter och ordervärdet uppgår till cirka 170 MSEK.

– Utmaningen är att utveckla och förädla den tidigare industrifastigheten till ett modern skola för framtiden. Samtidigt tar Norrköping det första steget mot att bilda ett framtida yrkescampus, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building.

ab bravalla

Uppdraget avser ombyggnation av en cirka 12900 kvadratmeter befintlig industribyggnad och cirka 4200 kvadratmeter tillbyggnad och entresolplan. I byggnaden kommer Bråvalla Gymnasium och Ebersteinskas yrkesprogam att flytta in och tillsammans bilda Bråvalla gymnasium och vuxenutbildning. Den nya skolan kommer att kunna ta emot cirka 1oo0 elever.

– Att vi nu fått möjligheten att tillsammans med Norrevo Fastigheter AB bygga framtidens lokaler för de yrkesarbetare som kommer verka i bygg- och installationsbranschen är riktigt kul. Vi hoppas att en modern utbildningsmiljö kan bidra till att fler söker sig till vår bransch, säger Marcus Sandlund.

Arbetet inleds under hösten 2017 och den nya skolan planeras vara klar till sommaren 2019.

Välkommen att närvara när första spadtaget tas!
Onsdagen den 25 oktober klockan 13 kommer ett spadtag att tas för att fira uppstarten av projektet. Spadtaget tas av utbildningsdirektör Sofie Lindén och Olle Johansson (S), kommunalråd och ordföranden i utbildningsnämnden.

Illustration: Tyréns
Redaktionen