Nyheter

Eneo ger Riksbyggen verktyg att utveckla strategiska riktlinjer för solceller

Riksbyggen har gett Eneo i uppdrag att ta fram underlag för beställarstöd för nybyggnations- och ombyggnationsprojekt. Underlaget kommer kunna ligga till grund för Riksbyggens interna riktlinjer för hur solcellsprojekt ska genomföras runt om i Sverige.

Riksbyggen bildades 1940 med vision om att skapa hållbara och långsiktiga boenden som människor ska kunna trivas i under en lång tid. 77 år senare ligger Riksbyggen fortfarande i framkant när det handlar om att forma, utveckla och förvalta framtidens bostäder. Genom att ta fram enhetliga riktlinjer för hur solcellsprojekt ska utföras satsar Riksbyggen ytterligare.

fgxcqwrrf5fr3yx4zer3

– Ett av våra mål är att vara en förebild, inspirera våra medlemmar och hela samhället, där ser vi att solceller har ett tydligt värde. Genom att vi nu plockar fram processer för solcellsprojekt och utbildar våra projektledare kan vi säkerställa bästa möjliga kvalité för varje enskild installation och bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Johan Nuder, Produktionschef på Riksbyggen.

I beställarstödet ingår bland annat en detaljerad checklista med viktiga komponenter som täcker både hur man genomför ett projekt i egen regi och om man överlåter ansvaret till konsulter eller enligt annan affärsmodell.

– Det är väldigt roligt att se hur Riksbyggen arbetar systematiskt med att utveckla processer som tydligt skapar hållbarhetsnytta. Genom att på ett övergripande, och helhetsorienterat sätt utveckla ett beställarstöd för solceller visar Riksbyggen att de vill ta ansvar för utvecklingen på solcellsmarknaden och uppnå största möjliga värden, säger Wilhelm Löwenhielm, VD på Eneo Solutions.

Redaktionen