Nyheter

Bygghemma Group för över delar av Furniturebox verksamhet till Helsingborg

Bygghemma Group planerar att föra över delar av Furniturebox verksamhet från Stockholm till Helsingborg. Förändringen görs för att realisera kostnadssynergier som identifierades i samband med förvärvet av bolaget i januari 2017. Effektiviseringen medför att 48 tjänster blir övertaliga.

Mikael Olander, VD och koncernchef för Bygghemma Group kommenterar förändringen:

– När vi förvärvade Furniturebox i januari 2017 såg vi potentialen i bolaget, att det passade väl in i Bygghemma gruppens möbeldivision och att det fanns kostnadssynergier inom framförallt ekonomi, inköp, IT, lager och kundservice. Vi har redan etablerat gemensam inköps-och lagerhantering för Furniturebox och Trademax och vi tar nu nästa steg i integrationen. Vi har inom Trademax i Helsingborg en effektiv plattform som vi nu kan nyttja ytterligare genom att föra över delar av Furniturebox verksamhet i Stockholm till Helsingborg.

ab furniturebox

Som en följd av planen att föra över delar av verksamheten i Furniturebox från Stockholm till Helsingborg blir 48 tjänster inom framförallt kundservice, ekonomi, IT och inköp övertaliga. Berörda medarbetare erbjuds att anmäla intresse för vakanta tjänster i Trademax där det framöver kommer att finnas behov av ytterligare personal i och med den utökade verksamheten.

– Furniturebox är ett starkt e-handelskoncept och ett varumärke med stor potential för fortsatt expansion. Vi behåller delar av verksamheten i Stockholm med ett antal befattningar kopplade till varumärkets unika position, däribland företagsledning och delar av marknadsavdelning. Detta är viktigt för att kunna fortsätta att utveckla Furniturebox koncept och unika särställning i marknaden och som är starkt personberoende. Att effektiviseringen av överlappande funktioner medför övertaliga tjänster är beklagligt, tillägger Mikael Olander.

Furniturebox tillhör möbeldivisionen hos Bygghemma Group och är en av Nordens ledande möbelbutiker på nätet. 2016 omsatte Furniturebox 425 miljoner kronor och hade cirka 10 miljoner unika besökare på hemsidan.

Redaktionen