Nyheter

Concents strukturaffär genomförd

Concents strukturaffär är genomförd. De avyttrade dotterbolagen har tillträtts av förvärvaren Grundingen Fastighets AB. Strukturaffären har varit mycket omfattande varför den har tagit längre tid att genomföra än först beräknat.

Som en del av strukturaffären har innehavarna av de obligationer om 140 miljoner kronor respektive 110 miljoner kronor som utfärdats av koncernbolagen Concent Utveckling Holding och Concent Utveckling Holding 3 godkänt att konvertera sina fordringar gentemot Concentkoncernen mot nyemitterade aktier i Grundingen.

Jool Invest AB jämte andra bolag inom Jool-koncernen har i samband med transaktionens genomförande konverterat samtliga sina fordringar mot Concentkoncernen uppgående till cirka 50 miljoner kronor till eget kapital i Grundingen.

ab concent

Totalt sett innebär strukturaffären att Concentkoncernen löser lån uppgående till cirka 388 miljoner kronor. I och med att Grundingen övertar projekten kommer Grundingen även att stå för de upparbetade kostnaderna om cirka 30 miljoner kronor som tillhör de avyttrade projekten och tidigare har belastat koncernens resultat.

Koncernen behåller projekten Barents Center samt Mantorps Ängar i Linköping.

Bolagets vd Björn Sahlström kommenterar strukturaffären:

– Bolaget står nu inför inspirerande utmaningar och vi är mycket glada att strukturaffären idag genomförts. Vi kan nu fokusera på kvarvarande projekt samt det utredningsarbete som pågår för att klargöra de mellanhavanden som resulterat i den situation som föranlett strukturaffären.

Redaktionen