Nyheter

Uppsalahem tog spadtag för hyresrätter i Bäcklösa

Årets första spadtag markerade starten för bygget av 252 hyresrätter i östra Bäcklösa mellan Ultuna och Sunnersta. 92 stycken av hyresrätterna kommer att byggas i form av SABOs så kallade “Kombohus mini”.

Ett 40-tal personer samlades under tisdagen för att inviga bygget av kvarteren Cinnobern, Ekoxen och Humlebaggen, döpta i skalbaggarnas tecken. Uppsalahems Bygg- och fastighetsutvecklingschef Niosha Baghaei pratade bland annat om utvecklingen i Bäcklösa och hur kvartersnamnen är inspirerade av traktens närhet till ett skyddat naturområde.

– Stadsdelen fortsätter att växa med en bra blandning av olika bebyggelser, där Uppsalahem även avropar SABOS kombohus mini som är ett bra komplement till våra ”vanliga” hyresrätter, säger Niosha Baghaei.

a upphem
Ordförande för plan- och byggnadsnämnden Erik Pelling (S) beskrev därefter hur Uppsala fortsätter att växa som stad och att Uppsalahem föregår med gott exempel och visar vägen framåt.

Spadtaget togs för etapp 2 som innebär 252 nya hyresrätter. Etapp 1, som är under produktion, består av 226 nya hem. I stadsdelen planeras ytterligare 250 bostadsrätter via samarbeten med andra bostadsaktörer vilket möjliggörs genom Uppsalahems försäljning av mark. Totalt kommer östra Bäcklösa bebyggas med cirka 700 bostäder.

Inflytt i den första etappen har redan startat och inflytt i den andra etappen är beräknad att ske under 2019. Spadtaget togs av Erik Pelling, Niosha Baghaei, Grgo Omazic, regionchef Peab och Elnaz Alizadeh, styrelseordförande Uppsalahem.

På bilden:
Elnaz Alizadeh, Erik Pelling, Niosha Baghaei och Grgo Omazic inviger etapp 2 i Bäcklösa.

Redaktionen