Nyheter

KONE förser ett av Malmös mest attraktiva områden med hissar

Limhamns sjöstad har under åren blivit en av Malmös mest attraktiva platser att bo på. Skanska väljer nu KONE när ytterligare ett nytt område med bostäder och service ska byggas. Totalt installeras cirka 60 hissar de kommande åren.

Av de totalt drygt 60 hissar KONE ska leverera är 55 till bostadshus, två till parkeringshus och två till vårdboenden i kvarteret Cementen. KONE levererar även en så kallad ”räddningshiss” som brandkåren kan använda vid brand.

– Vi är stolta över att få vara med som partner och skapa en mer livfull stadsdel vid Limhamns sjöstad. Detta är ett mycket spännande utvecklingsprojekt i ett fantastiskt läge som vi självklart vill vara en del av. Vårt uppdrag är att göra det enkelt att förflytta sig i en urban miljö vilket är helt i linje med detta projekt där vi har möjlighet att installera lösningar som optimerar People Flow i området, säger Jaakko Kaivonen, vd KONE Skandinavien.

a malmo kone

Förvandlingen av det forna cementfabriksområdet i Limhamn har pågått i över tio år och går nu in i ett nytt spännande skede. I hjärtat av Limhamns Sjöstad ska Skanska bygga ett öppet och modernt område som på ett naturligt sätt knyter samman Limhamn med resten av Malmö.

– Det är viktigt för Skanska med partners som kan vara med under hela processen, projektering, produktion och eftermarknad. KONE har i tidigare projekt bevisat att de är organiserade för att klara av detta på ett bra sätt. Genom att anlita en och samma hissentreprenör för alla delprojekt inom området Limhamn Sjöstad Cementen åstadkommer vi standardiseringar och synergieffekter som gynnar båda parter. För projekteringsarbetet är det en stor fördel att tidigt veta hur hissar och tillhörande schakt ska se ut. KONE hade det mest fördelaktiga totalerbjudandet och vi ser fram emot ännu ett väl genomfört projekt tillsammans, säger Mikael Andersson, Distriktsinköpsledare på Skanska.

Det här ska KONE leverera
Totalt levererar KONE drygt 60 hissar, varav 55 till bostadshus, två till parkeringshus och två till vårdboenden i kvarteret Cementen. I tillägg ska två hissar levereras till det nya 14- respektive 16-våningsplanshus som byggs av Skanska vid Kaj 306. Den ena av dessa hissar är en så kallad räddningshiss som brandkåren kan använda vid eventuell brand. Hissen används till vardags som en ”vanlig hiss” av boende. Vid tillfälle av eventuell brand kommer dock hissen åka längst ner till bottenvåningen och vänta på att brandkåren kommer. De har en nyckel för att själv kunna ”ta över” hissen och använda den för räddningsinsatser.

Mer om byggnationen
Byggnationen av de nya områdena påbörjas i början av 2018 och år 2024 beräknas alla fastigheter vara färdiga. Med sitt strategiska läge mitt i ett större utvecklingsområde längs Limhamns hamnområden och med sina generösa allmänna platser, kajstråk, torg och parker blir Limhamns sjöstad ett naturligt centrum vid vattnet och länken mellan gamla Limhamn och havet.

Redaktionen