Nyheter

Ny affärsområdeschef hos Åhlin & Ekeroth Byggnads AB

Kaj Karttunen är ny chef för affärsområde Mark hos Åhlin & Ekeroth Byggnads AB. Han kommer närmast från tjänsten som chef för samhällsplaneringsenheten inom Finspångs kommun. Dessförinnan har Kaj varit verksam som projektingenjör inom anläggning hos Skanska och platschef inom anläggning hos PEAB.

Med bakgrund som ishockeyspelare i Vita Hästens och Karlskogas A-lag hoppas han kunna bidra med både branscherfarenhet och laganda hos sin nya arbetsgivare.

Åhlin & Ekeroth har vuxit stadigt sedan starten 1987 och är idag en av de största aktörerna i Östgötaregionen. Kaj Karttunen menar att hans tidigare anställningar och utbildningar inom två av landets största byggföretag kommer till nytta i den nya rollen.

a ahlin
– Min bakgrund har givetvis präglat mitt ledarskap, men jag tror att det passar bra i det expansiva skede bolaget befinner sig. Utmaningen blir att fortsätta växa utan att tappa den lokala närhet och familjära anda som blivit Östgötaföretagets signum, säger Kaj Karttunen.

Åhlin & Ekeroths Vd Göran Lundström är mycket nöjd med sin rekrytering. Han menar att företaget hittat den nyckelperson som behövs för bolagets pågående satsning att utveckla verksamheten inom mark och anläggning.

– Kaj har en unik profil med chefsvana från såväl entreprenörs- som beställarsidan. Givetvis ser vi även stora styrkor i hans idrottsbakgrund. Det råder ingen tvekan om att han de kvaliteter som behövs i ett starkt östgötskt lagbygge.

Åhlin & Ekeroth Byggnads AB är en heltäckande aktör inom bygg-, byggservice- och marksektorn i Östergötland och har som tydlig målsättning att med arbetskraft som bor i regionen vara länets byggare – ett konkurrenskraftigt lokalt alternativ till de allra största rikstäckande byggföretagen. Företaget grundades i Linköping redan 1987 och är idag ett av landets största privatägda byggföretag.

Redaktionen