Nyheter

Dornbracht lanserar Vaia i ny exklusiv yta – Dark Platinum matt

Dornbracht utvidgar sin portfolio av högklassiga ytbehandlingar med ytterligare en ny variant: Dark Platinum matt. Den mörka, varma färgen utstrålar värme och naturlighet och utökar möjligheterna för en individuell stil i badrummet.

Med sin sidenmatta, lätt borstade yta känns kranen lyxig och exklusiv. Dark Platinum matt finns tillgänglig exklusivt för den nya blandar-serien Vaia från november 2017.

Dornbracht är känd för sin design, kompetens och kvalitet. Perfektion i utförande och produktion ger Dornbrachts blandare sin särskilda intensitet kombinerat med en lyxig och exklusiv känsla.

Den sidenmatta ytan Dark Platinum matt uppstår genom en särskild ”matteringsprocess” som Dornbracht har utvecklat speciellt för den nya blandar-serien Vaias mjuka form. Blandaren består av finaste mässing och varje enskild del förbehandlas och borstas i samma riktning innan ytskiktet läggs på. Så säkerställs att ytskiktet når ner i den allra minsta fördjupning.

a free
Den tyska producenten Dornbracht är känd för sitt högteknologiska och hantverksmässiga know-how. Hos Dornbracht är ytbehandlingen en lika viktig dimension i produktutvecklingen som formen. Genom att erbjuda olika materialval, blir blandaren ett viktigt stilelement i badrumsmiljön. Badrummet kan inredas tidlöst-elegant, coolt-modernt eller varmt och sensuellt helt beroende vilken yta som väljs.

Vaia-serien är komplett, med blandare till tvättställ (både en- och tvågreppsblandare), dusch, bad och tillbehör, allt för ett enhetligt designuttryck i badrummet. Den finns förutom i den nya ytbehandlingen, även i polerat krom samt matt platina.

Samarbete med Rafael de Cárdenas
En viktig del i Dornbrachts designarbete har alltid varit att ta sig an aktuella trender, strömningar och nutida kulturer. I samband med lanseringen av armaturserien Vaia i den nya versionen Dark Platinum matt, inleddes även ett samarbete med den New Yorkbaserade arkitekten Rafael de Cárdenas.

I projektet har han gett sin tolkning av den aktuella inredningstrenden ”transitional style” som beskrivs som en tidlös mix av traditionellt och nytt. Med hans skisser som utgångspunkt utarbetade Dornbrachts kreativa ledare Mike Meiré en badrumsarkitektur och bildspråk som utgör planerings- och utformningsinspiration för såväl arkitekter, inredningsarkitekter och badrumsplanerare som för privata byggherrar.

Rafael de Cárdenas tolkning av ”transitional style” fängslar främst genom en ovanlig rumsform. Kapell liknande nischer ger byggnaden en nästintill sakral känsla och dörrvalven, som förbinder de olika zonerna, understryker denna upplevelse. Den transparenta kupolen släpper in naturligt ljus som resulterar i ett spännande ljusspel. Väggarnas grova tegelstruktur bildar en kontrasterande bakgrund till den mörka mjukt sidenmatta blandaren Vaia, som iscensätts på ett kantigt fristående handfat, placerat i runda nischer.

Om Dornbracht
Dornbracht med huvudkontor i Iserlohn, Tyskland, och nordiskt kontor i Köpenhamn, är en globalt verksam familjeägd tillverkare av högkvalitativa designarmaturer och tillbehör för badrum, spa och kök. Dornbracht är branschpionjär och har redan år 2010 som världens enda märkestillverkare ställt om hela sitt produktprogram till blyfria material. Dornbracht arbetar med högkvalitativa och renare material.

Mottot ”Culturing Life” står för företagets fundament av design- och vattenkompetens. Tekniska framsteg och komfort, samt prevention med avseende på hälsa och välbefinnande präglar produktutvecklingen och företagets orientering för framtiden.

Genom sitt långvariga kulturella engagemang i olika kulturprojekt vill Dornbracht främja innovation och tekniskt ledarskap inom miljöerna bad och kök. Dornbracht har även varit en föregångare inom digitalisering med sitt intelligenta system Smart Water. Dornbracht ingår i Dornbracht Group som tillsammans med Alape förenar två premiumvarumärken för badrum och kök.

Mer om Dornbracht online:
dornbracht.com – facebook.de/dornbracht – twitter.com/dornbracht – youtube.com/dornbracht – pinterest.com/dornbracht

Redaktionen