Nyheter

Undrar du varför det står en säng mitt i lobbyn?

Quality Hotel Winn i Haninge har nu en stor säng ståendes i lobbyn för att fler skall bli uppmärksammade på hotellets UNICEF-projekt Sweet Dreams Stay. Projektet har som mål att ge barn utsatta för människohandel möjlighet att sova tryggt om natten.

När du hänger ut skylten ”nej tack” till städning av ditt hotellrum, donerar hotellet 10 kr per dag till Sweet Dreams-projektet. Under hela veckan skall även alla barn få möjlighet att lämna in teckningar eller sitta och teckna i sängen som står i lobbyn. Hotellet donerar 10 kr per teckning till vårt projekt.

– Jag är otroligt glad och stolt över att vi äntligen lanserar projektet Sweet Dreams Stay. Det är ett enkelt sätt att bidra till en viktig sak. Och engagemanget för denna sak är enormt inom Nordic Choice Hotels. Vi hade en gemensam avstämning när det gäller vad som skulle vara vår hjärtesak och inriktning för vårt välgörenhetsprojekt och vi enades om att det är kampen mot människohandel av barn, berättar Torgeir Silseth, VD för Nordic Choice Hotels.

Barnens delaktighet och teckningar
I sängen som står i lobbyerna finns även färgpennor, kritor och papper. Alla barn i närområdet erbjuds möjligheten att komma till lobbyn och teckna vad de vill. Nordic Choice donerar 10 kr för varje teckning. Dessa pengar går oavkortat till Sweet Dreams-projektet. Dagis, förskolor och familjer kan alltså när som helst komma till oss för en utflykt eller teckningsstund samtidigt som de samlar in pengar till en viktig sak. Och på så vis kan även barnen bidra.

NYHQ2009-1243

Under hela veckan kommer det att stå en säng i lobbyn vid alla gruppens hotell. 10 kr per dag låter kanske inte så mycket och även om sängen endast står i lobbyn under en veckas tid, så kommer man dock oavbrutet att fortsätta projektet Sweet Dreams Stay. Det omfattar alla gruppens 32588 rum!

Och det är upp till hotellgruppens 10,300,000 årliga gäster att hänga ut ”nej tack” skylten utanför rumsdörren. Detta kommer att generera en del pengar till en viktig sak.

Varför denna inriktning för välgörenhetsprojektet?
Under 2012 röstade de anställda om vilket välgörenhetsprojekt Nordic Choice skulle donera pengar till. Man enades om att hjälpa barn som är utsatta för människohandel. Människohandel är idag världens näst största kriminella verksamhet och drabbar varje år 1,2 miljoner barn runt om i världen. Tillsammans med UNICEF skall Nordic Choice bidra med att rikta fokus på människohandel och genom olika UNICEF-aktiviteter tillsammans bidra med ett viktigt ekonomiskt stöd så att ännu fler barn kan få hjälp.

Redaktionen