Nyheter

Nu invigs Brunkebergstorg och Downtown Camper by Scandic

Den 31 augusti är det dags för invigning av nya Brunkebergstorg, som förvandlats till en attraktiv mötesplats mitt i City med gastronomi, shopping, kultur och kontor.

Samtidigt smygöppnar det nya livsstilshotellet Downtown Camper by Scandic i Stena Fastigheters fastighet Skansen. Hotellet invigs officiellt den 1 september.

Mitt i Stockholm City håller ett nytt, spännande kvarter på att växa fram – Urban Escape. Området omfattar fem fastigheter, med Stena Fastigheter som ägare till en av dem – Skansen vid Brunkebergstorg – samt fyra gator, ytterligare ett torg och en galleria. Dessa länkas nu samman till ett spännande, modernt och kontrastrikt kvarter.

a camper
För Stena Fastigheter innebär det både att man moderniserat den egna fastigheten Skansen med nya signaturhotellet Downtown Camper, restauranger och butiker samt bidragit till utveckling och finansiering av nya Brunkebergstorg i samarbete med Stockholms stad och övriga fastighetsägare vid torget.

– Vi är övertygade om att torget, de nya hotellen och gatorna runt omkring kommer bli ett nytt nav för uteliv, mat, dryck och aktiviteter, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Under invigningen 31 augusti bjuds på torgfest med ett digert program. I samband med det gläntar man på portarna för ett helt nytt hotellkoncept i Stockholm – Downtown Camper. Idén är att länka ihop det spontana sättet vi umgås på i naturen med storstadens puls. Hotellet riktar sig till den nyfikne resenären som vill upptäcka Stockholm.Här kommer inresande och stockholmare dagligen kunna ta del av en mängd aktiviteter både inuti och utanför hotellet, till exempel att låna kläder och utrustning för outdoor-aktiviteter, löpargrupper eller avkopplande aktiviteter i wellnessavdelningen,The Nest.

– Downtown Camper är vårt tredje signaturhotell och helt unikt på Stockholmsmarknaden. Vi är mycket glada för att vi tillsammans med Stena Fastigheter kan ge nytt liv åt ett bortglömttorg och ge både inresande och stockholmare en ny social mötesplats, säger Peter Jangbratt, VD Scandic Sverige.

Butiksdelen mot Drottninggatan öppnar senare i höst/vinter. Doos Architechts och Stylt har varit arkitekter respektive designers för ombyggnaden.

Fakta:
Det historiska Skansen 18: Här röstade riksdagsledamöterna från sina rum.
Fastigheten har historiskt sett varit ett viktigt nav i Stockholm och Sverige. Under 1970-talet var det här som många av landets högsta beslutsfattare bodde, när riksdagen låg i fastigheten som idag inrymmer Stadsteatern. Då kunde riksdagsledamöterna sitta på sina rum, delta i riksdagsdebatterna och till och med rösta via ett på den tiden modernt elektroniskt voteringssystem.

Redaktionen