Nyheter

Byggstart för Riksbyggens Brf Aqua på Limhamns Ön, Malmö

Tisdagen den 29 augusti sätter Riksbyggen spaden i marken för Brf Aqua med 64 lägenheter på Limhamns Ön i Malmö. Med och tar det första spadtaget är bland andra Andreas Schönström (S), kommunalråd Malmö Stad och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen.

Nu är det dags för officiell byggstart av brf Aqua, etapp 1 i det sista kvarter som kommer att byggas på Limhamns Ön inom en överskådlig framtid. Intresset för Brf Aqua har varit mycket stort, 52 av 64 lägenheter är redan sålda och av de kvarvarande är sex reserverade.

– Det är mycket glädjande att vi nu kan starta bygget och skapa fler attraktiva och mer hållbara bostäder i Malmö. Hållbarhetsfrågorna genomsyrar hela processen i Riksbyggens produktion av nya bostäder, både när det gäller själva byggandet och att skapa förutsättningar för en mer hållbar vardag i det nya kvarteret, säger Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde bostad.

a maka
I Brf Aqua kommer det till exempel att bli enklare att bo utan egen bil. En bilpool finns redan etablerad i området och som boende i Brf Aqua ingår medlemskap i bilpoolen i 10 år.

I varje nytt bostadsprojekt genomför Riksbyggen en ekosystemtjänstanalys. Ekosystemtjänster är de positiva effekter som ekosystemen bidrar med till oss människor. Vi analyserar vilka tjänster som naturen bidrar med, exempelvis renar vatten, binder koldioxid eller skapar ett bra mikroklimat. Sedan säkrar vi att marken bidrar lika mycket, eller mer, när projektet väl är färdigt.

Brf Aqua utgör den första delen av det sista kvarteret som bebyggs på Ön. Inom samma kvarter kommer även Brf Ventus, i en andra etapp, att uppföras och tillsammans kommer de båda föreningarna att innehålla 119 bostäder.

Brf Aqua kommer att bestå av två hus om fem våningar med en stor variation i lägenheternas utförande. I Brf Aqua kommer det att finnas allt från kvadratsmarta tvåor till taklägenheter med fantastisk utsikt över Öresund. Nästan alla lägenheter kommer att få balkong, uteplats eller terrass.

Redaktionen