Nyheter

Ballongsläpp 14 våningar upp när Stena Fastigheter startar sin första nyproduktion i Göteborg

Den 22 augusti togs ett första spadtag för Stena Fastigheter första nyproduktion i Göteborg – Kallebäcks Torn. Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson och Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg släppte upp röda ballonger 14 våningar upp – lika högt som de nya husen kommer att bli.

– Kallebäcks Torn är det första av många nyproduktionsprojekt för Stena Fastigheter i Göteborg. Vi är väldigt stolta och glada över att kunna bidra med fler attraktiva bostäder till vår stad, säger Agneta Kores VD Stena Fastigheter Göteborg.

Ballongsläppet innebär starten på en omfattande nyproduktion för Stena Fastigheter i Göteborg. Under strålande sol, mitt på byggarbetsplatsen, tillsammans med samarbetspartners, medarbetare, representanter från Göteborg stad, branschkollegor, hyresgäster och köpare av bostadsrätterna, hissades de röda ballongerna upp mot himlen till 14:e våning.

– Detta är en historisk dag för Stena Fastigheter Göteborg. Vi har arbetat länge för att kunna starta vår första nyproduktion, och nu är vi här, säger Agneta Kores.

a balonkalle
Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson och Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg släppte upp röda ballonger 14 våningar upp – lika högt som de nya husen kommer att bli.

Kallebäcks Torn är två fastigheter på 14 våningar om totalt 168 lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter. Inflyttning sker vintern 2018.

– Vi bygger mer än på 40 år här i staden. Kallebäcks Torn blir en mycket positiv pusselbit i det nya Göteborg som nu växer fram. Blandningen av hyres- och bostadsrätter kommer att skapa mångfald och möjligheter för alla, säger Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborgs kommun.

Stena Fastigheter kommer att bygga över 2 500 nya bostäder och 25 000 kvadratmeter kommersiella ytor i Göteborg inom de närmaste åren. Först ur är Kallebäcks Torn. Andra stadsutvecklingsprojekt som pågår är Masthuggskajen som är en del av Älvstaden och BoStad2021 där Stena Fastigheter bidrar med ca 1 000 bostäder på Pennygången, Fyrklöversgatan samt Briljant- och Smaragdgatan.

Mer om projektet: www.stenafastigheter.se/kallebackstorn

Redaktionen