Nyheter

Pierre Nyström ny styrelseledamot i Hunton

Hunton Fiber AS har stora tillväxtambitioner för sina miljövänliga och energieffektiva byggnadslösningar i Norden. Som ett viktigt steg i sin satsning på grön tillväxt beslutade företaget i juni 2016 att bygga en ny fabrik för träfiberisolering i Gjøvik i Norge. För att säkra en stark utveckling på den svenska marknaden har Pierre Nyström rekryterats som ny styrelsemedlem.

Pierre Nyström har över 20 års erfarenhet från att leda och utveckla företag både i Sverige och Storbritannien. Senast arbetade han som VD för byggvarukedjan Beijer i Stockholm. Tidigare har han varit VD för köksinredningsföretaget Kvänum, projektledare på Boston Consulting Group och seniorkonsult på Andersen Business Consulting. Nyström har en Master of Science från Handelshögskolan i Göteborg.

Pierre Nyström
– Hunton är ett spännande och framtidsorienterat företag med stor potential på den svenska marknaden. Jag ser fram mot att vidareutveckla företagets position i Sverige – i nära samarbete med de anställda, styrelsen och ägare, säger Pierre Nyström.

Den svenska marknaden växer kraftigt, en tillväxt som Hunton vill vara en aktiv del av. Förutom säljkontor i Malmö och regionsäljare har Hunton en egen fabrik för konstruktionsprodukter i Olsfors utanför Borås.

FAKTA OM HUNTON:
Startades 1889 i Gjøvik, Norge
Tillverkar och säljer miljövänligt och energieffektivt byggmaterial baserat på trä och träfiber
Huvudkontor i Gjøvik, säljkontor i Asker, Helsingfors och Malmö. 2016 hade företaget totalt 140 anställda
2016 omsatte företaget 407 miljoner norska kronor (NOK) och hade ett rörelseresultat på 34 miljoner NOK
Arne Jebsen är VD
Företagets majoritetsägare (93%) är Skog Holding AS. De resterande 7 procenten ägs av anställda.

Redaktionen