Nyheter

Per Hedebäck utses till ny VD och koncernchef på Projektengagemang

Arkitekt- och teknikkoncernen Projektengagemangs styrelse har utsett Per Hedebäck till ny VD och koncernchef. Per Hedebäck tillträder den 1 oktober och efterträder Per-Arne Gustavsson som grundade företaget 2006 och som nu önskar att gå i pension.

– Vi är mycket glada och nöjda över att kunna presentera Per Hedebäck som ny VD och koncernchef. Hans gedigna erfarenheter och starka entreprenörsdrivna ledarskap ger oss fortsatt goda förutsättningar att utveckla och utmana branschen, säger Gunnar Grönkvist, styrelseordförande Projektengagemang.

Per Hedebäck kommer senast från tjänsten som affärsområdeschef på Munters, en världsledande leverantör av lösningar för luftbehandling. Dessförinnan har han varit vice VD på Opcon och haft olika ledande positioner på Tradimus, Arkitektkopia och Enron samt även arbetat som ingenjör på WSP.

hedeback

– Jag är mycket stolt över att få föra Per-Arnes entreprenöriella arv vidare. Projektengagemang har gjort en otrolig tillväxtresa och är idag en av branschens största aktörer men vi är inte nöjda där. Till 2020 har koncernen ambitionen att omsätta två miljarder kronor och vara en av de mest attraktiva arbetsgivarna i branschen. För att lyckas med det måste vi fortsätta utmana branschen men framförallt oss själva, säger Per Hedebäck, tillträdande VD på Projektengagemang.

Per-Arne Gustavsson grundade Projektengagemang 2006. Företaget omsätter idag över en miljard kronor och har fler än tusen medarbetare. Per-Arne har nyligen fyllt 65 år och meddelade styrelsen att han önskar att gå i pension. Han kvarstår i bolaget till 30 juni 2018. Per-Arne Gustavsson fortsätter att vara bolagets största aktieägare.

Redaktionen