Nyheter

Det nya lyxhotellet At Six sprider glans över Stockholm

Stockholm bjuder inte bara på vackra historiska byggnader och ett levande kulturliv. I ”Nordens Venedig” har det sedan våren 2017 också funnits en ny hotellsensation: At Six på Brunkebergstorg 6. Här möts noga utvald konst och elegant design, extravagant livsstil och exklusiv service. Och gästerna möts av armaturer och duschar från AXOR, som har levererat produkter till badrummen på stadens nya toppadress.

Intill nyligen var Brunkebergstorg ett försummat område. Den lugna gatan få hundra meter från Stockholms energiska shoppingområden var i bästa fall intressant för fans av modern arkitektur. I närområdet finner man nämligen Riksbankshuset och Kulturhuset, som blev byggda på 60- och 70-talet av den berömde svenske arkitekten Peter Celsing. På 1800-talet var det tidigare handelskvarteret platsen man skulle vara på för stadens jetsettare, så området har fått en renässans i och med öppnandet av de två innovativa hotellen At Six och Hobo. Lifestyle-hotellet Hobo hänvänder sig till de unga, kreativa gästerna medan det eleganta At Six är den nya mötesplatsen för affärsfolk och stadens turister som sätter pris på komfort och intresserar sig för konst och design. ”At Six är en ny hotellupplevelse i Stockholm – skräddarsytt för den som reser efter lyx”, säger direktör Jennie Hahmann Håkansson. ”Vårt motto är raffinerad elegans. Därmed skapar vi ett hotell som både är en oas och en scen. At Six skall vara stadens nya hotspot.”

a ligdd
At Six, Stockholm. Imponerande välkomnande i lobbyn: Skulpturen av vit Almería-marmor skapad av Jaume Plensa är 2,5 meter hög. Catalonierens verk står också i parker og byggnader i Chicago, New York, London, Barcelona och Göteborg.
Foto: Andy Liffner for At Six

At Six är en del av Nordic Hotels & Resorts och drivs av Petter Stordalen som medierna har tilldelat den oofficiella titeln ”Hotellindustrins rockstjärna”. Den tidigare museumsdirektören Sune Nordgren är ansvarig för hotellets kombination av elegant design, internationell konst och svensk tradition. Han har försett hotellet med konstverk av bl. a. dansk-isländske Olafur Eliasson, engelska Tacita Dean, holländska Marijke van Warmerdam och den spanske skulptören Jaume Plensa, vars imponerande marmorskulptur pryder trappan i lobbyn. ”Hotellgästerna blir kanske imponerade eller överraskade över vår konst, men oavsett vad kommer de att minnas det som är unikt med hotellet – och självfallet komma tillbaka”, förklarar Sune Nordgren.

De 343 rymliga rummen och sviterna med stora panoramafönster har också blivit konstfärdigt inredda av den internationella, Londonbaserade Universal Design Studio. Möbler och belysning av designers såsom Barber & Osgerby, Cassina, Areti och Rubn gör rummen till en visuell förnöjelse som blandar hårda, kalla material som fint marmor, svart stål och polerad granit med en blidare motpol i form av ädla träsorter och naturligt läder. Som kronan på verket bjuder restauranten Tak på översta våningen på en fantastisk utsikt över staden och kökschef Frida Ronges svensk-japanska gastronomi. Fulländandet av hotellets erbjudanden: Ett 2000 kvadratmeter stort mötes- och eventområde, en vin- och en cocktailbar samt ett bageri.

På ett hotell av högsta standard slutar stil och komfort inte vid badrumsdörren och det vittnar de valda badprodukterna om. De markanta armaturerna stammar från den italienska designens gentleman: Antonio Citterio. Tidlösa former och ett perfekt öga för samspelet mellan precisa kanter och mjuka rundningar är hans kännetecken. Med kollektionen AXOR Citterio citerar han neoklassicismen från italiensk arkitektur på 1930-talet med växelverkningar mellan kantiga och runda former. Med AXOR FinishPlus-ytan borstad brons kommer de storslagna ytorna speciellt till sin rätt och utstrålar en monumental elegans, som också kläder presidentsviten. Här badar gästerna inte bara med en panoramautsikt men också med den golvstående AXOR Citterio badkarsarmaturen. Och då inget har blivit lämnat år slumpen i ett high-end-badrum, är också tillbehörens yta, design och material perfekt anpassade: Med sina klara linjer och tidlösa elegans är handdukshållarna och hyllorna från AXOR Universals tillbehörsprogram mer än en dekorativ touch – varje del är sitt eget mästerverk, naturligtvis också detta med en yta av borstad brons.

Redaktionen