Nyheter

Stavdal fortsätter expandera – öppnar nytt i Helsingborg

Stavdal fortsätter att expandera. I höst öppnar man sitt nya projektcenter i Helsingborg. Det blir Stavdals 16:e anläggning och det fjärde som kommer att erbjuda hela utbudet av hyrmaskiner.

– Helsingborg är en framtidsregion med hög byggaktivitet och många av våra kunder har efterfrågat att vi finns här. För regionen kommer det att innebära ett tiotal nya arbetstillfällen inom bara något år, säger Tobias Håkansson, distriktschef för Stavdal, region Skåne.

Stavdals nya projektcenter i Helsingborg öppnar under hösten. Innan dess ska man anpassa så att lokalen matchar Stavdals verksamhet. Den 7300 kvadratmeter stora ytan rymmer idag en stor gård, maskinhall och kontor, men ska byggas om för att även inrymma en kundmottagning.

– Just nu söker vi uthyrare, returmottagare och en hyrcenterchef till det nya centret. Inom bara något år räknar vi med att vara ett tiotal personer här, säger Tobias Håkansson.

a stav

Idag är det bara Stavdals hyrcenter i Stockholm, Göteborg och Malmö som erbjuder hela produktportföljen av allt från bodar och hissar till tillfällig el, byggmaskiner, kranar och ställningar/fallskydd samt liftar.

– Helsingborg blir vårt fjärde center som kommer att ha hela produktutbudet. Här kan man hyra allt man behöver till sitt projekt inom bygg, industri och event vilket vi blir ganska ensamma om i Helsingborg, säger Tobias Håkansson.

Rekordår 2017
Den nationella byggboomen i framför allt storstadsregionerna gör att efterfrågan på att hyra byggutrusning har slagit alla rekord hos Stavdal. Under de senaste tre åren har omsättningsökningen legat på hela 20 procent och 2017 räknar man med att göra ännu ett rekordår. Genom etableringen i Helsingborg knyts Stavdals verksamhet i Öresundsregionen ihop med Malmö och  Lund.

– Det byggs otroligt mycket i den här regionen nu och vår strategi är att finnas där kunderna är. Vår nyöppning i Helsingborg är en följd av att kunderna har efterfrågat service även här, säger Tobias Håkansson.

Idag har Stavdal verksamhet på 11 orter i Sverige och två i Norge. Kunderna är allt från stora byggbolag till mindre lokala byggfirmor, med fokus på stora och medelstora lokala byggbolag.

Stavdal är ett av de ledande uthyrningsföretagen i Sverige. De har en av marknadens mest kompletta och moderna maskinparker med bland annat liftar, byggmaskiner, anläggningsmaskiner och bodar. Företaget erbjuder även tjänster som etablering/montage av ställning, fallskydd, byggström samt utbildningar inom bygg, industri, anläggning och evenemang. Stavdal omsätter cirka 650 MKR, har cirka 260 medarbetare (2016) och finns representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Karlstad, Jönköping, Trollhättan, Lidköping,Vara och Oslo och Jessheim. Läs mer på. www.stavdal.se

Redaktionen