Nyheter

NCC bygger 56 lägenheter åt Kärnhem i Norrköping

NCC ska bygga 56 bostadsrätter i centrala Norrköping på uppdrag av Kärnhem. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet är 109 miljoner kronor.

– Nu bygger vi tillsammans med NCC bostadsrättsföreningen Stinsen mitt i centrum, ett kvarter som för tankarna till engelska townhouses. Det är roligt att vi kan vara med och bidra till att Norrköping fortsätter att växa och förnyas, säger Malin Svensson, vd för Kärnhem.

Kvarteret som ska byggas ligger mittemot Resecentrum i Norrköping och kommer att bestå av fem hussektioner. Lägenheterna är 29-149 kvadratmeter stora och har 1-6 rum och kök, några med två eller tre plan.

a stinsen
Byggnadernas fasader har olika material såsom tegel, plåt, puts och träpanel. I kvarteret byggs även en relaxavdelning med bastu, ett gym samt en innergård med odlingsmöjligheter. I källaren byggs det ett garage för bilar samt ett rum med plats för 160 cyklar.

– Vi har byggt bostäder åt Kärnhem i flera olika projekt under en lång tid, t ex håller vi just nu på att färdigställa 50 lägenheter i Linköping. Nu fortsätter vårt framgångsrika samarbete med detta spännande projekt som har en utmanande arkitektur och ska uppföras i stadsmiljö, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building.

Arbetet startar under sommaren 2017 och beräknad inflyttning är sommaren 2019.

Ordern om 109 MSEK registreras i det tredje kvartalet 2017 inom affärsområdet Building.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Markus Sandlund, affärschef NCC Building, 070-088 73 75

Redaktionen