Nyheter

Telge Bostäder bygger Södertäljes högsta bostadshus

För att minska trycket på den hårt utsatta bostadsmarknaden behöver vi bygga mer. I Södertälje beräknas 20 000 nya bostäder behövas inom 20 år. Telge Bostäder har som mål att bidra med 150 av dessa varje år. Nu har startskottet gått för Stockholmsberget, med Södertäljes högsta bostadshus.

Den 29 juni invigdes byggprojektet Stockholmsberget. Här ska, i en första etapp, 72 nya bostäder vara klara för inflyttning till sommaren 2019. Med sockel i natursten och en fasad i naturligt varm färg är bostadshuset på 16 våningar anpassat för att smälta in i områdets 60-talsbebyggelse och i den rika naturmiljön. Och utsikten från de översta våningarna kommer att bli milsvida. Hela projektet på Stockholmsberget omfattar tre nya bostadshus med totalt cirka 140 nybyggda lägenheter.

– Södertälje är en fantastisk kommun och stad med stora potential till att utvecklas ännu mer, säger Juan Copovi-Mena, vd på Telge Bostäder. Stockholmsberget är ett av många planerade byggprojekt som ska bidra till att det blir bättre, enklare och roligare att bo och arbeta här.

22ac57931709e7f905_800x800ar

Samtidigt som bygget på Stockholmsberget startar pågår ett arbete med att ta fram underlag för flera byggprojekt i kommunen. Och tiden är rätt. Ekonomin har förbättrats, arbetslivet blomstrar och stora satsningar görs på skolor och utveckling.

– Det känns roligt att det satsas stort på Södertälje, säger Juan. Nu ska vi bara fylla på med fler bostäder också. Vi lägger stort fokus på att bygga nya bostäder, både för dem som redan bor här och för dem som vill flytta hit.

Redaktionen