Nyheter

Ikano Bostad bygger 180 kvadratsmarta lägenheter i Uppsala

Ikano Bostad har förvärvat en flerbostadsbyggrätt i det populära området Lindbacken i Uppsala för att bygga 180 kvadratsmarta lägenheter. Genom detta förvärv blir Lindbacken tillgängligt för ännu fler personer eftersom Ikano Bostad bygger de första flerbostadshusen i området.

– Detta är viktigt steg i vår satsning på att växa i Uppsala. Nu får vi möjlighet att bygga ännu fler kvadratsmarta och prisvärda lägenheter som förenklar vardagen för de boende, säger Christian Dahlman, affärsområdeschef på Ikano Bostad.

Inte långt från centrala Uppsala växer Lindbacken fram, ett område med unik karaktär och atmosfär. En ny stadsdel med villor, radhus och lägenheter vid sidan av förskolor, skolor, parker och en liten huvudgata med butiker och service. Målsättningen är att Lindbacken ska bli Uppsalas finaste område.

– Vi är glada över att kunna bidra till ett växande Uppsala. Genom detta förvärv kan vi göra attraktiva Lindbacken tillgängligt för ännu fler människor, säger Josefine Wikström, marknadsområdeschef öst på Ikano Bostad.

Utformning är en viktig fråga i Lindbacken. Med inspiration från den klassiska trädgårdsstaden blir området varierat och grönskande, får fina gaturum, närservice och många umgängesplatser. Inte minst den stora parken i hjärtat av Lindbacken som kommer att bli en fantastisk plats för umgänge, lek och idrott för både boende och besökare.

Redaktionen