Nyheter

Life Science-klustret i Hagalund växer

Andelen Life Science-bolag i Hagalund fortsätter att öka. Under våren har Humlegården tecknat avtal med ytterligare två biotechföretag, Scandinavian Biopharma och iCellate, som etablerat sina respektive verksamheter i fastigheten Ugnen 7 på Industrivägen 1 i Hagalund. 

Hagalund har utvecklats från att vara traditionella industrikvarter till att idag bjuda på ett brett spektra av verksamheter, där andelen Life Science-företag har ökat kraftigt under de senaste åren. Närheten till Hagastaden, Karolinska Universitetssjukhuset och det omgivande Life Science-klustret gör Hagalund till en mycket attraktiv plats för bolag inom biotech. I Humlegårdens fastigheter i området är en stor andel av kunderna aktiva inom denna bransch och efterfrågan på laboratorielokaler i området är stor.

Bland de senast tillkomna hyresgästerna återfinns Scandinavian Biopharma och iCellate som hyr cirka 570 respektive 350 kvadratmeter på Industrivägen 1 i fastigheten Ugnen 7.

– För företagen inom denna bransch är närheten till klustret viktigt. Vi arbetar för att bidra till deras verksamhetsutveckling genom att samla aktörerna och erbjuda ändamålsenliga lokaler med stor flexibilitet, säger David Johansson, Fastighetschef på Humlegården.

Scandinavian Biopharma är ett forskande svenskt biotechföretag som utvecklar ett diarrévaccin som både kan rädda liv i tredje världen och hjälpa semestrande resenärer. Bolaget distribuerar, marknadsför och säljer vacciner, immunglobuliner, antidoter och diagnostiktester i Norden och Baltikum.

– Vi sökte lokaler i Life Science-klustret eftersom det skapar goda möjligheter till samarbete med andra aktörer. En annan viktig utgångspunkt var behovet av goda kommunikationer. Tillsammans med Humlegården har vi anpassat lokalerna som nu är skräddarsydda för vår verksamhet, säger Björn Sjöstrand, Vd på Scandinavian Biopharma.

Även iCellate är ett svenskt bolag med inriktning mot medicinteknik, som utvecklar produkter inom cancerdiagnostik och individuell cancerbehandling. Den teknik som används bygger på forskning från Karolinska Institutet i samarbete med Karolinska Universitetssjukhuset och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

– Det som gör Hagalund till en bra plats för vår verksamhet är närheten till Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset i kombination med den flexibilitet och lyhördhet inför våra behov som Humlegården har visat, säger Pelle Redare, Vd på iCellate.

Redaktionen