Nyheter

Stockholms tunnelbana flyttar till Ankeborg

I det nya numret av Kalle Anka & C:o har hela Stockholms tunnelbanenät blivit ankifierat och namnen på alla stationer har bytts ut. Man kan till exempel åka mellan Muängen (Fruängen) och Smörby väntrum (Mörby centrum).

I det senaste numret av Kalle Anka och C:o har Kalle blivit tunnelbaneförare och knattarna får följa med på en vindlande tur. Numret innehåller även en komplett karta över alla Stockholms tunnelbanestationer, men stationerna har fått nya namn som passar bättre i Ankeborg. Hammarbyhöjden har blivit ”Hamrar i slöjden”, Midsommarkransen heter numera ”Simhoppardansen” och Tallkrogen kallas för ”Klentrogen”.

a kalle
Läsaren informeras också om att den som reser med Ankeborgs kollektivtrafik alltid måste ha en giltig biljett, annars utgår böter med ”fjutton tusen kronor” som sätts in direkt på Joakim von Ankas bankkonto. Och skulle man glömma något på tunnelbanan så finns det ingen hittegodsavdelning, alla kvarglömda föremål skickas istället till ”Pengabingen”.

Precis som tunnelbanenätet i Stockholm, består Ankeborgs tunnelbana av 100 stationer fördelade på sju linjer.

– Vi tror att alla våra läsare som åker tunnelbana kommer att uppskatta att de numera inte åker mellan exempelvis Sockenplan och Hötorget utan mellan Sockerplommon och Knöstorget. Alla stationer har fått ankifierade namn och många kommer nog att få sig ett gott skratt när de ser vad stationerna heter på den linje som de brukar åka med, säger  Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & C:o.

Tunnelbanenumret finns att köpa i butik från och med tisdagen den 13 juni.

Redaktionen