Nyheter

Kungsleden har tecknat avtal med Malmö kommun om markanvisning i Hyllie

Som ett led i Kungsledens klusterstrategi för att öka närvaron i utvalda områden har Kungsleden tecknat avtal med Malmö kommun om markanvisning i Hyllie med byggrätt på totalt 8400 kvm kontor.

Kungsleden har identifierat Hyllie som ett attraktivt tillväxtområde och förvärvade tidigare i år kontorsfastigheten Emporia Office (bilden) om drygt 10000 kvm. Klustret i Hyllie omfattar i dagsläget cirka 50000 kvm.

Nu avser Kungsleden att utveckla ytterligare 8400 kvm hållbara kontor på den anvisade marken. Fastigheten ligger i ett spännande och dynamiskt område i Hyllie med närhet till stationen, Arenan och Emporia och den nya park som kommer att etableras. I förbindelse ligger också Malmö International School som beräknas öppna 2020.

a empo

Förutom kontor kommer lokalerna att inrymma service. Projektet kommer att följa Hyllies höga hållbarhetsambitioner och målet är att miljöcertifiera fastigheten i linje med Kungsledens hållbarhetsarbete. Detaljplanen för området har godkänts av stadsbyggnadsnämnden och vunnit laga kraft 2017-04-28. Kungsleden startar nu utvecklingsarbetet, byggstart beräknas ske runt årsskiftet 2018/2019 och stå klart 2020.

– Vi är väldigt glada över att vi tecknat avtal med Malmö stad. Hyllie är en spännande stadsdel som utmärker sig med en tydlig hållbarhetsprofil och har en blandad bebyggelse med bostäder, konferensytor, kontor och handel, helt i linje med Kungsledens klustervision om att utveckla levande och hållbara platser där det är inspirerande att vistas dygnet runt, säger Frida Stannow Lind, chef Fastighetsutveckling Kungsleden.

Redaktionen