Nyheter

Fastighetsägarna: Ny förhandlare i Blekinge och näringspolitiskt ansvarig i Karlskrona

Ulf Åberg är ny förhandlare för Fastighetsägarna Syd i Blekinge och näringspolitiskt ansvarig för Karlskrona. Han tillträdde den 2 maj och tar över efter Tommy Svensson som går i pension efter 32 år på Fastighetsägarna.

– Vi är mycket glada över rekryteringen av Ulf Åberg. Ulf är ett känt namn i Karlskrona och han har mycket god kunskap om både fastighetsförvaltning och stadsutveckling. Det har varit fantastiskt med den stabilitet och kontinuitet som vi har haft genom Tommy Svensson i Blekinge. Därför känns det också väldigt roligt att kunna presentera hans efterträdare som även han har många liknande egenskaper, säger Carl-Lennart Lagerström, vice vd och affärschef, Fastighetsägarna Syd. 

Ulf Åberg har 25 års erfarenhet från fastighetsbranschen och har de senaste åren arbetat som regionchef på Heimstaden. Han har också startat och driver Cityfastighetsägarna i Karlskrona, en sammanslutning av kommersiella fastighetsägare som verkar för att centrumkärnan utvecklas i Karlskrona.

– Hyressättningen och tillgången på bostäder är centrala frågor och tillsammans med att verka för utvecklingen av ett lokalt näringsliv och inflyttning av nya invånare hoppas jag att för Fastighetsägarnas medlemmar kunna göra skillnad över tid. Även cityutvecklingsfrågan kommer att bli än viktigare i takt med handelns och städernas förändring, säger Ulf Åberg.