Nyheter

Libitum gör tre tunga rekryteringar

Proptech-bolaget Libitum är marknadsledande i Norden och erbjuder bostadsutvecklare och byggföretag SaaS-tjänster för hela kundresan, från försäljning till ärendehantering och boservice. Med en helt unik position med nästan alla av Nordens största bostadsutvecklare på kundlistan, tar man nu nästa kliv i resan mot att modernisera och digitalisera hela kundresan för köp av nyproducerade bostäder – både i och utanför Norden.

Libtum gör nu tre tunga rekryteringar genom att tillsätta Johan Corke som CEO, Richard Barkestam som CTO och Bengt Sareyko som CPO. Dessa tre går in som delägare och blir en del av management-teamet tillsammans med Marie Magnusson (COO) och Maria Eriksen (Head of Customer Success).

– Med Johan, Richard och Bengt stärker vi vårt redan starka team och är nu rustade att ta Libitum till nästa nivå.  – alla tre har på olika sätt en tung och gedigen erfarenhet och kompetens som kommer vara avgörande i vår fortsatta resa, säger Patrik Bergman, Styrelseordförande i Libitum.  

Tidigare i år stod det klart att Libitum köpte Nordrs egenutvecklade bostadskonfigurator, samtidigt som Nordr (tidigare Veidekke Eiendom) valde Libitum som strategisk samarbetspartner för kundresan och digitala inrednings- och stilkoncept.

Libitum har en helt unik position i Norden med kunder och samarbetspartners såsom OBOS, PEAB, JMMidroc, Nordr, Skanska, Riksbyggen, HSBBonavaStorOslo Eiendom, Fredensborg m.fl. som alla använder Libitums SaaS-lösning. Under de senaste 12 månaderna har ca 14 000 nyproducerade bostäder hanterats i Libitums plattform, en tillväxt på över 100 % på 12 månader.

– Med Libitums unika position på marknaden är förutsättningarna fantastiska att skapa värden för våra kunder samtidigt som vi bidrar med att göra branschen mer hållbar och transparent.  Det är dags för bostadsmarknaden att likt andra industrier kliva in i framtiden – med konsumenten, tekniken, och flexibiliteten i centrum. Vi är en bra bit på vägen, men här finns mycket potential att utveckla – och där ska vi vara ledande, säger Johan Corke, CEO, Libitum. 

Johan Corke är ny CEO för Libitum och har en lång och gedigen erfarenhet i branschen. Mellan åren 2006-2020 har han haft olika tunga roller inom bostadsproduktion och bostadsutveckling på Veidekke, senast i rollen som chef för strategisk projektutveckling i Veidekke Bostad, och samtidigt ansvarig för digitaliseringen av kundresan vid nyproduktion av bostäder i Veidekke.

Även på teknik-sidan gör man en tung rekrytering i Richard Barkestam com ny CTO – Chief Technology Officer. Richard kommer från flera tunga roller inom Syncron där han de senaste 10 åren varit CTO, med ansvar för utvecklingen i Sverige, Polen och Indien. Richard har tagit Syncron från att vara en on-premise-tjänst till att bli en molnbaserad SaaS-tjänst med kunder och kontor i hela världen.

– När jag lärde känna Libitum och deras unika position på marknaden förstod jag också den enorma potentialen i deras erbjudande och affär. De har redan kommit väldigt långt när det kommer till deras tekniska plattform och den data de besitter – men jag ser samtidigt mycket fram emot att få vara med och ta Libitums plattform till nästa nivå, säger Richard Barkestam, CTO, Libitum. 
 
En tredje, och minst lika tung, rekrytering är informationshanteringsexperten och företagsledarenBengt Sareykosom blir ny CPO – Chief Product Officer. Med en bakgrund inom mjukvaruutveckling och försäljning har han drivit flera bolag och senaste fem åren varit CEO för innovations- och produktutveklingsbolaget Prevas Product Information (tidigare FiloProcess).

Libitum har gjort en fantastisk resa och står inför en ännu mer spännande resa framåt. För mig var det självklart att tacka ja till denna utmaning med tanke på potentialen i produkten, men också eftersom jag på nära håll sett detta utvecklas i och med min roll i utvecklingen av Veidekkes (nu Nordr) digitaliseringsverktyg, tillsammans med Johan som då var på Veidekke. Hela bostadsmarknaden är i behov av innovation och modernisering på många plan, och där tror jag Libitum kommer vara en ledande aktör, säger Bengt Sareyko, CPO Libitum