Nyheter

AddMobile introducerar nya ID06-kortläsare

AddMobile, som är en av Sveriges ledande utvecklare av digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen, har uppgraderat sina ID06-kortläsare med den senaste läsarteknologin PIV. Redan nu är det möjligt att framtidssäkra grind-, dörr-, hänglås och containerlösningar och gå över till den nya standarden för ID06 som kommer att gälla från och med den 1 januari 2022.

ID06-kortet introducerades av Sveriges Byggindustrier (idag Byggföretagen) 2006 för att säkra arbetsplatser i byggbranschen samt främja sund konkurrens. ID06-kortet har därefter utvecklats successivt för att öka säkerheten och bredda funktionaliteten. Dagens ID06-kort kommer med den nya PIV-teknologin (Personal Identification Verification) som höjer säkerhetsnivån ytterligare och gör det möjligt för byggarbetsplatser att tillämpa LOA2 (Level of Assurance 2).

AddMobile har uppgraderat sin mjukvara och introducerar en ny ID06-kortläsare som stödjer PIV-teknologin som blir ett krav från och med 2022. Det innebär att kunder redan nu kan gå över till en läsare som både är kompatibel med befintlig och ny teknologi, och därmed framtidssäkra sina arbetsplatsers passagelösningar.

– Med tanke på att PIV-teknologin kommer att vara en standard om 16 månader är det naturligt att vi uppgraderar våra läsare redan nu. På så sätt behöver våra kunder inte jäkta eller stressa fram mindre lyckade lösningar utan vet att de har en stabil lösning som funkar både idag och i framtiden, säger Lars Kandefelt, VD på AddMobile.

AddMobiles nya PIV-anpassade ID06-kortläsare kommer i två varianter – en enklare läsare, och en mer avancerad med färgskärm och knappsats.

Produkter som kan läsas med de nya ID06-kortläsarna inkluderar:

grindstyrningdörrstyrningpersonalliggarehäng-container- och Smartlås.