Nyheter

FEI: Seminarier om kompetensutveckling, digitalisering och modern utbildningsteknik

Under Almedalsveckan arrangerar FEI fem seminarier om bland annat kompetensutveckling, digitalisering och vikten av modern utbildningsteknik.

– Vi gör detta tillsammans med våra nära samarbetspartners och vill själva vara med och verka för tillgänglig kompetensutveckling för alla i arbetslivet oavsett offentlig verksamhet eller näringsliv, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

Den 1 juli kl 10.30 arrangerar FEI fyra seminarier på Tunnbindaregatan 7 i Visby, tillsammans med Civilekonomerna, Fastighetsmäklarförbundet, Campus Västervik och Högskolan Väst. Panelerna lyfter aktuella ämnen som kompetensutveckling, digitalisering, flyttkedjan och vikten av modern utbildningsteknik.

– Det behövs satsningar för att möjliggöra kompetensutveckling för fler i Sverige, framförallt högre utbildning. Modern utbildningsteknik är en viktig nyckel till att Sverige fortsätter vara ett föregångsland för arbetstagare och arbetsgivare.

Onsdag 3 juli 08:30 livesänder FEI en frukostföreläsning från huset i Visby på temat ”Kan glesbygdens framtid och tillväxt för samhälle och näringsliv finnas i digitala affärsmodeller?”. Välkommen att delta på distans med FEI FLEX, eller var med på plats.

Seminarium: Nya på bostadsmarknaden – nyckeln till att lösa hela flyttkedjan?

Arrangör: FEI Företagsekonomiska Institutet, Fastighetsmäklarförbundet
Dag:
1 juli, 10:30-11:15
Plats:
Tunnbindaregatan 7

Den svenska bostadsmarknaden behöver ökad rörlighet och de som står längst bort från marknaden behöver en ingång. Kan särlösningar för förstagångsköpare vara det som får igång hela marknaden? Vilka lösningar finns det?

Medverkar gör Jenny Stenberg, vd på Fastighetsmäklarförbundet, Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke Sverige och Johan Löfstrand, bostadspolitisk talesperson för Socialdemokraterna.

Bild: Gerd Altmann