Nyheter

Den 18 juni är det dags för husleverans i Pukavik

OBOS påbörjar byggnationerna i Kvarteret Havsudden nästa vecka. I Pukavik mellan Sölvesborg och Karlshamn ska OBOS bygga fem 1,5-plansvillor från dotterbolaget SmålandsVillans utbud. Husen är av modellen Villa Kalmar, en av företagets mest populära hustyper.

– Husen levereras med färdig nedervåning på 95 kvm, och möjlighet att själv inreda övervåningen till totalt 156 kvm när det passar en, säger projektledare Linus Ståhl. Det är en perfekt lösning för den mindre barnfamiljen som vill inreda allt eftersom familjen växer, eller varför inte som en investering om man vill bo i en tvåa men kunna sälja möjligheterna till en sjua i ett senare skede.

Trädgårdarna finplaneras med gräsmatta, häckar och grusade ytor på plats. Det ingår också en egen carport och ett förråd när man köper en bostad i Kvarteret Havsudden.

– Det man som kund behöver göra i trädgården är att planera för detaljerna, säger Linus. Blommor, träd och uteplatser får man på så sätt precis som man själv vill ha det.

Kvarteret Havsudden ligger bara 100 meter från havet, i ett område med blandad bebyggelse av både villor och sommarhus. Linus väljer att beskriva läget som ett riktigt semesterparadis.

– Det vi erbjuder är svårslaget; ett eget hus där man samtidigt får känslan av sommarstuga och kan gå ner till havet för ett dopp när man vill. Vem vill inte bo så?

Den 18 juni levereras det första huset till Ekholmsvägen i Pukavik från SmålandsVillans fabrik i Vrigstad. Då bjuder OBOS in allmänheten mellan klockan 9.00 och 10.00 för att titta på montaget.

– Hustypen som vi levererar är modulhus, vilket innebär att det är färdiga volymer som levereras till byggplatsen och sätts ihop, säger Linus. Det blir garanterat en mäktig syn när lastbilarna rullar in och modulerna lyfts på plats.

Bilden:
Fem Smålandsvillor, bara hundra meter från havet – det är Kvarteret Havsudden.
Foto: OBOS Sverige