Nyheter

Nya Gotaleden mellan Göteborg och Alingsås bjuder på naturupplevelser

I sommar kan man vandra längs skogar och sjöar längs en utmärkt led med start i Göteborgs city. Gotaleden invigdes på fredagen och de 50 premiärvandrarna startade sin sju mil långa vandring vid turistbyrån i Göteborg. På söndag är de framme i Alingsås.

– En av våra vanligaste frågor är att besökaren vill kombinera besöket i Göteborg med någon naturupplevelse. Nu får vi en vandringsled som startar mitt i stan och precis utanför turistbyråns entré. Det är fantastiskt bra, säger Annelie Karlsson turistbyråchef på Göteborg & Co.

Leden är uppdelad i nio etapper och det går givetvis bra att vandra någon eller några av dem. Alla är tillgängliga med kollektivtrafik. Man tar bara pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås och börjar där man har lust.

Hans Svensson har arbetat med utformningen av leden sedan i höstas. Han fick också äran att leda den första gruppen av vandrare som startade från Kungsportsplatsen i Göteborg på fredag morgon.

– Jag har vandrat flera gånger längs el Camino-leden i Spanien på väg till Santiago de Compostela och hade idén att skapa en svensk motsvarighet. Nu finns Gotaleden där man kan kombinera lättillgänglig ”njutvandring” med övernattning, fika och god mat längs vägen, säger Hans Svensson.

Bilden:
De första vandrarna startade på fredag morgon.
Bild: Göteborg & Co