Nyheter

Leica Cyclone 3DR automatiserar skanna-till-levererbara arbetsflöden

Leica Geosystems, en del av Hexagon, tillkännagav Leica Cyclone 3DR, den nya verkliga programvaran som säkrar teknik för centraliserad, fullskalig punktstyrning från Leica Cyclone med avancerad, automatiserad punktmolnanalys och modellering från 3DReshaper. Den nya mjukvaran levererar en förenklad plattform för mätning, arkitektur, teknik och konstruktion (AEC) och tankinspektionsapplikationer.

Cyclone 3DR innehåller industriella centrerade arbetsflöden som innehåller en rad anpassningsbara funktioner för automatisering av rengöring, modellering, inkoppling, extraktion, inspektion och rapportering.

Ett sortiment av 3D-leveranser kan skapas för att möta de unika behoven hos verkstadsfångare inom ett brett spektrum av fält. Specialiserad arbetsflöde, såsom konstruktionskontroll, tunnelundersökning och tankinspektion (baserat på API 650/653-standarden) finns också tillgängliga. Cyclone 3DR kopplar ytterligare användningen av verklighetstankar till flera branscher genom sitt brett stöd av dataformat, inklusive IFC, STL, OBJ, VRML, DXF, STEP, IGES med mera.

– Leica Cyclone 3DR är ett stort steg framåt. Möjligheten att säkra arbetsflödena Cyclone och 3DReshaper presenterar en stegförändring i produktiviteten och gör det möjligt för oss att utnyttja det bästa av de två produkterna för att driva större produktivitet, säger Sander Schrodor, innovationschef på Ingenieursbureau Coenradie.

Rätt data vid rätt tidpunkt
Baserat på Leica Jetstream-teknik som möjliggör snabb visning och användning av data om verklighet, effektiviserar Cyclone 3DR processen att tillhandahålla handlingar direkt till kunder. Cyclone 3DR utnyttjar den kombinerade kompetensen hos 3DReshaper och Cyclone för att leverera en revolutionerande ny lösning för att förenkla databehandling, visualisering och leverans av högkvalitativa maskor, rapporter och mer.

– Vårt mål är att göra våra kunders dagliga arbetsliv enklare, säger Faheem Khan, Leica Geosystems vice vd för undersökningslösningar. Vi behöll denna förankring i att utveckla Cyclone 3DR. Inte bara kommer användarna, nya och gamla, att trivas i programmets intuitiva användargränssnitt, men vi skapade också specifikt välkända applikationsorienterade arbetsflöden skräddarsydda för branschen och applikationen våra kunder arbetar med.

Bilden:
Den nya Leica Cyclone 3DR-lasern möjliggör snabb validering av design och konstruktion genom integration av Leica JetStream-teknik och BIM-modellstöd.
Bild: Leica Geosystems