Nyheter

Ulrika Lindmark ny vd för Projekt Jägersro i Malmö

Idag har styrelsen i SMT Malmö Exploatering AB fattat beslut om att utse Ulrika Lindmark till vd för bolaget. Ulrika Lindmark är för närvarande vd på Science Village Scandinavia AB och hon tillträder som vd den 1 oktober 2019.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats rekrytera Ulrika Lindmark. Med henne får Projekt Jägersro en stark ledare med stor erfarenhet från liknande uppdrag. Detta kommer att gynna utvecklingen av området, säger Gunnar Östenson, styrelseordförande på SMT Malmö Exploatering AB, tillika vice vd och affärsutvecklingschef på MKB Fastighets AB.

– Jag ser verkligen fram emot att få leda utvecklingen av ett av Malmös nya, mest spännande bostadsområden. I detta tidiga skede har vi de bästa förutsättningarna att skapa något unikt, och jag känner mig trygg i att ägarna delar ambitionen att området ska få en alldeles speciell dragningskraft, säger Ulrika Lindmark, tillträdande vd på SMT Malmö Exploatering AB.

Ulrika Lindmark är idag vd på Science Village Scandinavia AB. Hon har tidigare arbetat som bland annat regionchef för NCC Boende och projektchef för Nya Triangeln.

Det var i mars 2019 som MKB Fastighets AB, Skanska Sverige AB och Tornet Bostadsproduktion AB bildade ett gemensamägt bolag för att utveckla området i Malmö där Jägersro travbanan finns idag. En grundbult för exploateringen är att utveckla en hållbar stadsdel i framkant.

Fakta Projekt Jägersro – från travbana till ny stadsdel
Plats: Jägersro travbanan samt parkeringen utanför
Läge: mellan Inre ringvägen och Yttre ringvägen i sydöstra Malmö
Yta: 40 hektar
Byggstart: 2024/2025
Färdigbyggt: 2040–2050
Innehåll: 4 000–5 000 bostäder + lokaler för kommersiell och offentlig service
Ägare: MKB äger 45 procent, Skanska 45 procent och Tornet 10 procent i SMT Malmö Partner Holding AB, som i sin tur äger SMT Malmö Exploatering AB.

Bilden:
Ulrika Lindmark, tillträdande vd för Projekt Jägersro.
Foto: Kennet Ruona