Nyheter

Byggnads Stockholm-Gotland går mot trenden – stort medlemslyft

Region Byggnads Stockholm-Gotland växer i medlemsantal. Under årets sex första månader ökade regionen med 3,6 procent eller 556 medlemmar. Det är fjärde året i rad regionen växer och går tydligt mot trenden som många andra fackförbund gör.

– Vi går in i en avtalsrörelse med 556 fler medlemmar. Det ger oss stöd att driva våra frågor och krav med större kraft. Byggnads Stockholm-Gotland gör nytta för sina medlemmar och är därför attraktiva, säger Byggnads Stockholm-Gotlands ordförande Tomas Kullberg.

Under 2019 kommer Byggnads Stockholm att fokusera på fler arbetsplatsbesök och utbilda fler förtroendevalda ute på arbetsplatserna. Byggnads ser en tydlig koppling mellan många förtroendevalda på arbetsplatserna och anslutningsgrader till Byggnads.

– Jag förutsätter att trenden håller i sig och vi fortsätter att öka i medlemsantal under året eftersom det är en avtalsperiod och vi syns ute mer på arbetsplatserna, säger Tomas Kullberg.