Nyheter

Podd-tips – byggpoddar att kolla in

Här kommer elva poddar om byggbranschen och de människor som jobbar i dem. Tipsen kommer från Sveriges Byggindustrier:

Bimpodden. En podcast av Adam Mohammadi med syfte att sprida kunskap om konceptet BIM. Genom att intervjua kompetenta aktörer som berättar om nyttan med BIM, så hoppas BIMpodden nå fram till beslutsfattare som behöver BIM-data.
Bopolpodden. Drivs av Veidekkes bostadspolitik.se. Ambitionen är att ge dig koll på veckans aktuella frågor inom bostadspolitik och fördjupning och analys av ett intressant ämne.
Hela Kedjan. En poddcast där Nima Assadi varje vecka bjuder in gäster till samtal om samhällsbyggnad. ”I våra samtal fördjupar vi oss inom olika delar samt resonerar kring hur dessa påverkar helheten. Vad ger egentligen bäst effekt och mest värde när vi summerar samhällsnyttan?” säger Nima.
Kvadrat. Hjälper dig att navigera rätt i bostadsdjungeln och ta smarta privatekonomiska beslut – oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa. Nya avsnitt släpps veckovis då Joakim Båge och Petra Bergman också möter spännande gäster. En poddcast från EFN Ekonomikanalen.
Samhällsbyggarpodden. Undersöker, genom intervjuer med yrkesverksamma, vad de olika titlarna i fastighets- och samhällsbyggarbranschen betyder i praktiken samt belyser aktuella utmaningar och möjligheter. Podcasten görs av Vilhelm Nord i samarbete med Samhällsbyggarna.se.
Samhällsbyggnadskvinnor. En poddcast av Amanda Eklund.
Snickarpodden. Görs av och med JMs snickarlärlingar Susanne Wacklin och Linn Gergi.
Snåret. Svensk byggtjänsts poddcast som gästas av bland andra ministrar, bostadsexperter och arkitekter som diskuterar aktuella frågor inom byggbranschen.
Staden Podcast. En podcast om arkitektur- och stadsfrågor. Staden görs av Dan Hallemar – chefredaktör för Arkitektur, kulturjournalist på Expressen och medverkande i P1-programet Ring kulturradion – tillsammans med Håkan Forsell, urbanhistoriker, arkitekturskribent och författare. Staden är ett samarbete mellan Sveriges Arkitekter och tidskriften Arkitektur.
Stadspodden. En poddcast om hållbar stadsutveckling som presenteras av NCC där Per Ankersjö varje månad träffar intressanta politiker, forskare och opinionsbildare.