Nyheter

A Beautiful Soup startar Göteborgskontor med Ulf Kamne

PR-byrån A Beautiful Soup startar kontor i Göteborg och rekryterar göteborgaren och före detta kommunalrådet Ulf Kamne.

A Beautiful Soup är en kommunikationsbyrå med inriktning på stadsutveckling och hållbarhet, och är specialiserad på public affairsuppdrag riktade mot kommuner och regioner/landsting. Företag har främst varit verksamt i Stockholmsområdet, men utökar nu sin verksamhet med ett Göteborgskontor. I samband med utvecklingen av verksamheten rekryterar företaget Ulf Kamne, tidigare miljöpartistiskt kommunalråd med ansvar för stadsutveckling och miljö under perioden 2014 – 2018.

– Ulf har en mycket intressant bakgrund med stor kunskap om Göteborg och gedigen erfarenhet av stadens stadsutvecklingsfrågor, säger Emelie Löthgren, vd på A Beautiful Soup. När han lämnade politiken var det ett unikt tillfälle vi kände att vi inte fick missa. Vi är väldigt glada över att han vill vara vd på vårt Göteborgskontor.

– Jag brinner för hållbar stadsutveckling och ser fram emot att fortsätta jobba med frågorna i min nya roll. A Beautiful Soup har helt rätt profil för mig och det var lätt att tacka ja till att starta upp ett göteborgskontor, säger Ulf Kamne.

Göteborg växlar upp från att vara en hamn- och industristad till en kunskaps- och innovationsstad. Den omvandlingen genererar stora behov av lokaler, mötesplatser och en utvecklad infrastruktur.

– Göteborg är rätt plats för de företag som är beredda att engagera sig och vill investera, men det är många som tvekar eftersom staden dras med ryktet att det är svårt att göra affärer här.

Allt fler fastighetsutvecklare ser möjligheter med ökad hållbarhet, men också svårigheter att klara av växande krav.

– Jag vill bidra till att företag vågar satsa i Göteborg genom att hjälpa dem att navigera inom stadens politik och förvaltning. Många företag vet för lite om kommunpolitikers förväntan och vad som krävs för att nå fram. Det finns många goda idéer där ute som politiken borde kunna ta tillvara på ett bättre sätt.

I rollen som kommunalråd bidrog Ulf Kamne till att öka byggtakten och initierade bland annat projektet “Bostad 2021”, ett unikt samarbete mellan Göteborgs Stad och näringslivet som syftar till att öka tempot i bostadsbyggandet. Ulf Kamne har tidigare varit konsult inom miljö- och hållbarhetsområdet.

Foto: A Beautiful Soup