Nyheter

Ny hotelldirektör instiftar drömfond för de anställda

Marcus Sandén har gått från klarhet till klarhet inom Comfort Hotel och har nu tagit ytterligare ett steg. Till Malmö. Från och med 1 januari är han ny hotelldirektör på Comfort Hotel Malmö och har en rad nya idéer på hur hotellet skall utvecklas. Bland annat den nyupprättade easy to dream-fonden för att hjälpa personalen uppnå sina personliga drömmar och mål.

Marcus klev in genom dörrarna på Comfort Hotel Malmö och satte sin vana trogen igång direkt. Han bygger kultur, river bort gammal inredning, satsar framåt och han har redan hunnit dela ut medel från den nyinstiftade easy-to-dream-fonden. Först ut blev Clara, Barceptionist på Comfort Hotel Malmö, som alltid drömt att lära sig japanska. Sagt och gjort – Clara pluggar nu japanska vid sidan av jobbet och planerar en längre resa till Japan. Det i sig är inget ovanligt. Men att det möjliggörs via arbetsgivaren – det är däremot sällsynt.

– Något som vi på Comfort Hotel verkligen jobbar för är att varje medarbetare ska nå sin fulla potential och utvecklas både som individ och i sin arbetsroll. Marcus har tagit otroligt viktiga initiativ kring detta som är helt i linje med vad vi på Comfort Hotel står för, säger Anna Spjuth,Senior Vice President på Comfort Hotel.

Marcus är bara dryga 30 år, men har redan hunnit arbeta som allt ifrån smörgåspojke och kock till säljare och hotelldirektör. Han kommer närmast från tjänsten som hotelldirektör på systerhotellet Comfort Hotel Jazz i Borås, men flyttade i höstas 30 mil söderut till Malmö – för att säkerställa att Comfort Hotel Malmö växer och utvecklas i takt med staden.

– Comfort Hotel Malmö är verkligen ett hotell fullt av potential, driv och framåtanda. Jag ser det som min uppgift som hotelldirektör att ta vara på den potentialen och fortsätta utveckla hotellet i rätt riktning. Förutom den nyupprättade fonden har vi också gjort om stora delar av vårt lobbyområde och vi har byggt upp vad vi kallar för vår playground, där man kan spela allt från pingis till piano. Det ligger även i anslutning till våra mötesrum och det är precis den kontrasten vi vill ha. Att skapa ett urbant vattenhål tillgängligt för alla som uppskattar när business och pleasure går hand i hand, säger Marcus Sandén, hotelldirektör på Comfort Hotel Malmö. 

Det vibrerar verkligen om Slagthusområdet i Malmö just nu och Comfort Hotel Malmö är en starkt bidragande faktor. Med sina 293 rum, lobby, gym med boxningsring och sin populära frukost är hotellet en naturlig samlingspunkt i området, både för resenärer och Malmöbor.

FOTO Kasper Dalkarl