Nyheter

FÖRETAGSPRESENTATION: Alfings teleskopläktare ger plats på nya Brinova Karlskrona Arena

Plåtdetaljer, skogsmaskiner och utomhusmöbler. Visst, men våren 2019 inte minst teleskopläktaren till Brinova Karlskrona Arena – stadens nya multiarena för idrott och event.

– Vi kan plåtdetaljer och konstruktion. Flexibilitet gör att vi snabbt plockar fram konsultlösningar för kunden. Med känsla för produkten, eftersom vi själva tillverkar den på vår fabrik.

Det säger en stolt Kent Johansson, säljare på läktarleverantören Alfing.

Konstruktion- och teknikföretaget med fabrik och huvudkontor i småländska Älmhult, cirka 135 medarbetare och 50 års erfarenhet av konstruktion, tillverkning och ytbehandling i bagaget.

Främst med inriktning på plåt och rör i ett helhetskoncept med montering, lagerhållning och distribution. Inredning och utrustning av prestigeprojektet Brinova Arena Karlskrona är resultatet av ett nätverkssamarbete.

Mellan Alfing, Saxi Vägg, KGM:s sporthallsutrustning och för teleskopläktaren särskilt viktiga partnern SportgolvSpecialisten. Alfings teleskopläktare i Brinova Arena Karlskrona är i själva verket fyra läktare. Med sittplatser i form av fastmonterade stolar även på gavlarna.

Läktare som med en enkel knapptryckning kan rullas fram och tillbaka. Och på så vis skapa en arena med totalt 2800 sittplatser för åskådare till elitidrott och andra evenemang. Närmast på arenainvigningen den 1 juni och VM-kvalmatchen i handboll mellan Sverige och Slovakien.

Infällda läktare lämnar utrymme för idrottsundervisning och klubbträningar med exempelvis innebandy, basket eller handboll. Samtidigt på två eller kanske till och med tre parallella spelplaner.

– Det är fördelen Du får en multihall!

Teknisk precision

Brinova Arena Karlskrona har varit ett stort projekt med höga krav på yrkeskunnande och teknisk precision hos ansvariga entreprenörer, inklusive läktarkonstruktören Alfing.

– Teleskopläktaren är infälld i väggen. Den stora utmaningen var en läktare som passar väldigt snäva mått, med bara några centimeters marginal, förklarar Kent Johansson.

Att Alfings teleskopläktare kan rullas fram och tillbaka utan att golvet tar skada är unikt för Brinova Karlskrona Arena. Något som annars av och till utgjort ett problem i andra arenor.

– Här har vi tillsammans med SportgolvSpecialisten tagit fram ett golv som tål att köras på, utan att du behöver lägga på plywoodplattor.

Säkert och bekvämt

Aula, hörsal, samlingslokal eller läktarplats på arena. Spelar ingen roll! Alfing har alltid siktet inställt på säkerhet och bekväma stolar till rimligt pris. Med trendriktig design och färgsättning.

Det vill säga allt det där som kännetecknar teleskopläktaren på nya Brinova Arena Karlskrona. Med sina stolar i svart på grå gradänger.

– Vi tittar alltid på nya lösningar!