Nyheter

Säljstart för OBOS nya radhus i Färjestaden

Brf Längtan blir 22 radhuslägenheter i markplan, med närhet till både havet och centrala Kalmar och en månadsavgift från 2 862 kronor.

I expansiva Färjestaden säljstartar OBOS 22 radhuslägenheter i bostadsrättsform i föreningen Brf Längtan. Bostäderna byggs i tre storlekar – tvåor, treor och fyror med boareor på 58-93 kvadratmeter, alla i markplan.

– Här bor man lugnt och naturskönt, med både skolor, affärer och aktiviteter inpå knuten. Det är dessutom bara en kvart in till centrala Kalmar med bil – och 5-10 minuter till havet med cykeln, säger projektutvecklare Cecilia Krantz.

De 22 radhuslägenheterna byggs i sju huskroppar, som är placerade för att skapa en känsla av olika rum inom området.

– Livet mellan husen är något som vi pratar mycket om på OBOS, säger Cecilia. Bort med stela linjer och ovälkomnande ytor, och in med trivsamma slingrande gångar, gräsytor och häckar. Allt för att man ska trivas lika bra både inne och ute.

Bostäderna har egen parkeringsplats, förråd och två uteplatser – en på framsidan och en på baksidan. Invändigt är bostäderna planerade för att ge maximalt ljusinsläpp och ytor för samvaro.

– Det är moderna, ljusa bostäder med all den bekvämlighet som man visserligen kanske förväntar sig, men också uppskattar, förtydligar Cecilia. Fullutrustat kök och tvättmaskin och torktumlare i badrummet, till exempel. Här saknar man inget.

Brf Längtan säljstartar den 28 maj och har en beräknad byggstart vintern 2019/2020, samt beräknad inflyttning vintern 2020/2021.

– Vi ser fram emot säljstarten med stor spänning, säger Cecilia. Vi hade en informationsträff för våra intressenter den 23 maj som blev mycket lyckad, så nu är det bara att hålla tummarna.

Bilden:
Alla bostäder får två uteplatser – en lite mindre på framsidan och en större på baksidan.
Foto: OBOS Sverige