Nyheter

Det stör sig svenskarna mest på i badrummet

Har du någon gång stått i duschen men irriterat dig på en svag vattenstråle? Då är du inte ensam. En ny undersökning från sanitetsleverantören GROHE visar nämligen att dåligt vattentryck i duschen är svenskarnas värsta irritationsmoment i badrummet.

Därefter följer dålig belysning och svårigheter att reglera vattentemperaturen.
För många är badrummet en plats för avskildhet och ro. Men badrummets utseende kan ibland förtas av ogenomtänkta detaljer eller trasig inredning. I en riksrepresentativ undersökning har sanitetsleverantören GROHE frågat svenskarna om vad de irriterar sig mest på i ett badrum.

Varannan uppger att dåligt vattentryck i duschen är mest irriterande. Därefter stör sig svenskarna på dålig belysning och svårigheter med att reglera vattentemperaturen. Det uppger fyra av tio. Nästan lika många irriterar sig på droppande kranar.

Generellt upplever kvinnor fler irritationsmoment i badrummet än männen. Dock är det fler män än kvinnor som irriterar sig på för små duschutrymmen.

– Även i ett snyggt badrum kan det finnas saker som sänker helhetsintrycket. Droppande kranar och duschmunstycken är inte bara irriterande. De slösar dessutom vatten helt i onödan. Ett tips är att välja en snålspolande kran vid en stundande badrumsrenovering. De är bättre för både miljön och plånboken. Trots att de minskar din förbrukning upp till 50 procent är tekniken i dag så pass sofistikerad att du inte kommer märka någon skillnad, säger Christina Holmberg, Marketing Manager på GROHE Sverige.

Svenskarnas drömbadrum – minimalism med hotellkänsla
Undersökningen visar att svenskarnas drömbadrum är minimalistiskt med hotellkänsla. Det uppger hela 22 procent. En av tio föredrar marmor och mässing medan nästa lika många vill ha ett naturligt avskalat badrum med trädetaljer.

Topp 5 – Svenskarna största irritationsmoment i badrummet
1. Dåligt vattentryck i duschen
2. Dålig belysning
3. Svårt att reglera vattentemperaturen
4. Droppande kranar och duschmunstycken
5. Läckande toaletter