Nyheter

Stölderna på byggarbetsplatser ökar

Det sker 15 inbrottsstölder på byggarbetsplatser per dygn i Sverige – en fortsatt stadig ökning alltsedan 2013. På Sveriges Byggindustrier pekar man på behovet av större polisiärt samarbete över landets gränser, eftersom mycket av det som stjäls förs ut ur landet. Det rapporterar SVT.

Sedan 2013 har stölderna ökat med 60 procent. Värden på omkring två miljarder går förlorade varje år. På Sveriges Byggindustrier efterlyser man nu åtgärder för att vända utvecklingen.

– Det här ställer till det för många företag som går miste om stora värden, men vi kan också konstatera att det blir förseningar ute på många byggen, och i slutändan kanske detta drabbar den som väntar och ska flytta in i en ny lägenhet, säger Catharina Elmsäter-Svärd, som är ordförande för branschorganisationen Sveriges Byggindustrier, till SVT.

– Jag tycker att det är viktigt att inte minst tullen får möjlighet att kontrollera och stoppa varor vid gränsen. Det är inte möjligt idag. Dessutom bör polisen få mer resurser att arbeta med den här typen av brottslighet, fortsätter Catharina Elmsäter-Svärd.

Bild: Photo Mix