Nyheter

Så lyfte Atrium Ljungberg inomhusklimatet med Ecoclime

Med Ecoclimes komforttak har fastighetsägaren Atrium Ljungberg både minskat energikostnaderna och höjt inomhuskomforten. Hyresgästen ClearOn märkte knappt när bytet genomfördes, men desto mer när det nya systemet var på plats. 

– För oss finns det ett före och efter Ecoclime, säger ClearOns VD Pontus Ellefsson.

Fastighetsägaren Atrium Ljungberg bestämde sig att byta ventilationssystem efter att deras hyresgäster upplevt ett dåligt inomhusklimat. Men med ett relativt lågt tak och ett befintligt undertak var traditionella kylbafflar inte ett alternativ.

– Det hade inneburit att man fått riva hela undertaket, hyresgästerna hade behövt evakueras och det hade blivit både stökigt och dyrt. Dessutom hade kylbafflarna kommit för långt ner, vilket kan orsaka drag för de som sitter direkt under dem, säger Chris Helin som är marknadsområdeschef för Atrium Ljungberg.

Lösningen som Atrium Ljungberg valde kommer från Ecoclime och installerades med minimal inverkan på både undertak och arbetsmiljö.

Se filmen för uttalanden från både Pontus Ellefsson och Chris Helin: