Nyheter

NCC avvecklar startuplådan Loop Industries

NCC ville utveckla nästa generations digitala lösningar för hela byggsektorn. Men nu avvecklar byggjätten sin startuplåda Loop Industries – efter uteblivna investeringar från konkurrentern, rapporterar Digital.

I april 2018 grundade NCC startuplådan Loop Industries, som skulle ta fram fler digitala tjänster för branschen.

Men efter bara ett drygt år på marknaden väljer NCC att skrota hela Loop Industries och stänga ner samtliga tjänster. Verksamheten kommer att avvecklas den 14 juni, skriver bolaget på sin Facebook-sida.

– Tanken var att Loop Industries skulle få bättre möjligheter att växa genom en bredare ägarbild, eftersom apptjänsterna används av många olika leverantörer, kunder och konkurrenter. Vi har försökt få in externt kapital under en tid, men tajmingen på marknaden var inte rätt, säger presschefen Anna Trane till Di Digital.

Det är oklart hur mycket pengar NCC har investerat i de digitala tjänsterna.