Nyheter

Rekordår för JSB trots avmattad marknad för byggbranschen

Bygg- och entreprenadföretaget JSB redovisar ett rekordstarkt 2018 med mycket stark tillväxt och en ökad omsättning med 40 procent.

25 april 2019: Trots avmattad marknad för byggbranschen fortsätter bygg- och entreprenadföretaget JSB sin framgångsresa. Under 2018 ökade JSB Bostad sin omsättning med 40 procent, och JSB Entreprenad med 35 procent jämfört med föregående år. Koncernen JSB Gruppen sprängde två-miljardersvallen och orderstocken på 4 000 MSK är den högsta i bolagets historia.

– Vi gick in i 2018 med höga ambitioner och noterar glatt att vi lyckats väl i vår måluppfyllelse. Omsättningen ökade med cirka 500 MSK, vilket motsvarar 40 procent. Men de mätbara, ekonomiska framgångarna är bara den ena sidan av myntet – under 2018 har vi, förutom att ha bytt namn från John Svensson Byggnadsfirma AB till JSB, öppnat kontor i Bromma, bildat dotterbolaget Minjar AB och även systerbolaget SBU Framtid AB, tillsammans med arkitekt Gerth Wingård och fastighetsutvecklaren Torsten Kai-Larsen, säger Pether Fredholm, VD på JSB (bilden).

Sedan starten 1997 i Asarum, Blekinge, har JSB haft en stark tillväxt och de har idag sju kontor runtom i Sverige. JSB:s starka tillväxt har även resulterat i att de i år utsetts till Mästargasell av Dagens Industri. För att bli Mästargasell ska bolaget ha utnämnts till Gasell minst tre gånger under de senaste 20 åren.

– JSB:s snabba tillväxt, såväl som utnämningen till Mästargasell, är ett kvitto på att vår filosofi fungerar – vi bygger bostäder av hög kvalitet som fler har råd att bo i samtidigt som vi anpassar oss i takt med skiftningar på bostadsmarknaden, säger Pether Fredholm.

I en tid med fortsatt höga bostadspriser som medför svårigheter för flera grupper att komma in på bostadsmarknaden såväl som marknadshyror, menar JSB att det är viktigare än någonsin att bygga boende som fler har råd att bo i:

– Vi försöker ständigt att utmana och förändra bygg- och bostadsmarknaden genom bättre bostäder till bättre priser. Att ha tak över huvudet anser vi är en rättighet – fler ska ha råd att bo bra, helt enkelt, säger Pether Fredholm.