Nyheter

Ramirent blir huvudleverantör när Serneke bygger Clarion Hotell i Sundsvall

Ramirent blir huvudleverantör när Serneke bygger det spektakulära Clarion-hotellet i Sundsvall på uppdrag av byggherren Diös. Det 270 rum stora hotellet är en del av Diös stadsutveckling av Sundsvall, där Clarion Hotell kommer att utgöra ett nytt stadskvarter tillsammans med den befintliga IN:gallerian.

– Ramirent blir huvudleverantör inom maskinuthyrning. Det betyder att vi levererar allt som Serneke behöver, bland annat bodar, bygg- och anläggningsmaskiner, hyresmaterial, hissar, väg- och trafikavstängning, byggel och fallskydd. Det är ett fantastiskt förtroende som vi ska förvalta väl, säger Jonny Hellström, Ramirents säljare i Medelpad och Hälsingland.

Det nya hotellet blir sju våningar högt och 14 000 kvadratmeter meter stort. Utöver de 270 rummen kommer hotellet också erbjuda konferensrum, restaurang, barer, takterrass, gym och spa. Arkiteketerna bakom bygget är Krook & Tjäder, och operatören av Clarion-hotellet blir Nordic Choice Hotels, som ägs av den karismatiske hotell-magnaten Petter Stordalen.

– Ramirent och Serneke har goda erfarenheter av samarbete i Stockholm. Efter en längre dialog och ett antal möten med Sernekes ledning i Stockholm och Sundsvall fick vi det glada beskedet att Sernekes affärsområdeschef Joakim Sidfeldt valt att jobba med oss på Ramirent i Sundsvall, säger Jonny Hellström.

Bygget startades under våren 2019 och beräknas stå klart under våren 2021 till en total kostnad av cirka 350 miljoner kronor.

– Serneke är nyetablerade i Sundsvall, och på Ramirent är vi så klart oerhört glada och stolta över att få bli huvudleverantör i detta omfattande projekt, som är Sernekes första i Sundsvall, säger Jonny Hellström.

– Under en och samma vecka fick vi dessutom veta att vi vunnit ett leverantörskontrakt med NCC, som gör en omfattande omkonstruktion av Europaväg 14 mellan Blåberget och Nacksta i Sundsvall. Att vinna två så stora projekt på en och samma vecka är ett svårslaget rekord. Båda projekten kommer dessutom att löpa i över två år, vilket ger oss bra förutsättningar att fortsätta växa trots den hårda konkurrensen i branschen, avslutar Mikael Billström.

Bild: Diös