Nyheter

Skanska tecknar hyresavtal med Dropbox

Skanska har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med Dropbox, en ledande global samarbetsplattform, om 11 230 kvadratmeter i kontorsprojektet 2+U i Seattle, Washington, USA. Inflyttning kommer att ske under slutet av 2020. Hyresavtalet innebär att 60 procent av kontorsytan i 2+U nu är uthyrd.
2+U är en 38-våningar hög kontorsbyggnad i Seattles centrala affärsdistrikt med cirka 64 000 kvadratmeter kontorsyta. Byggnaden ska certifieras enligt LEED Platinum. Skanska påbörjade konstruktionen i februari 2017 och kontorsprojektet förväntas vara slutfört under det tredje kvartalet 2019.
Sedan 2009 har Skanska investerat mer än USD 2 miljarder, cirka 18 miljarder kronor, i kontors- och flerfamiljsprojekt i USA, bland annat huvudkontor till Bank of America, Brooks Sports, PricewaterhouseCoopers och Tommy Bahama.
Bild: Skanska