Nyheter

Tobias gör klipp – på gräsklippare

Våren är här. Och samtidigt som naturen vaknar till liv inleds årets mest hektiska period för Tobias Västfält strax utanför Vara. För honom är dock gräsklippning mer än bara ett nödvändigt ont. Det är ett nöje, en livsstil – och en affärsverksamhet.
Det är solig eftermiddag och Varaslätten badar i vårljus. Om naturens växtkraft hade hörts hade decibelnivån kunnat spränga vilket högtalarsystem som helst. Hemma hos den säljande kunden Tobias Västfält, på Gärans maskin, är det något av lugnet före stormen.
För när vinter blir till vår innebär det att jobbet går på högtryck – på flera sätt. Sedan han tog över gården, som fjärde generationen inom familjen, 2003 har hans säljverksamhet av begagnade gräsklippare och grönytemaskiner vuxit. Lika säkert och stadigt som gräset varje vår. Men för Tobias är gräsklippning mer än bara affärer. Själva klippningen är minst lika kul.
– Jag tycker det är jäkligt trivsamt att klippa gräs. När jobbet kan vara stressigt är det avkopplande att hoppa upp i en gräsklippare. Man slipper liksom att tänka, på ett bra sätt, konstaterar Tobias.
Uppskattar enkelheten med Klaravik
Tobias har varit säljande kund på Klaravik på flera år. Och för honom är enkelheten ett stort plus.
– Det fungerar väldigt smidigt. Jag når rätt personer som kan vara intresserade av det jag har, utan att jag behöver driva försäljningen själv. Det sparar mig en hel del tid och kraft.
Genom åren har mindre fastighetsbolag, kyrkoförsamlingar och privatpersoner begett sig till Gärans maskin och Tobias för att hämta hem sina nya klippare. Inte sällan av märket Toro.
– Det är väl, enligt mig, något av gräsklipparnas Rolls-Royce. Mitt favoritmärke.
En kärlek som inte dammar
Kärleken till Toro – och gräsklippning i största allmänhet – har dock inte varit konstant. För några år sedan fick Tobias ett (tillfälligt) infall. Det var då en del av gräset blev till en damm på gården.
– Haha, ja, det låter kanske lite ambivalent. Men nu ser jag verkligen fram emot att få komma ut och klippa fint.
Det kan vara Varaslättens säkraste vårtecken 2019.
Bilden:
Bara vara i Vara med sin gräsklippare. Det är livskvalitet för Tobias Västfält.
Foto: Klaravik