Nyheter

Anders Hedin Invest väljer Visolit

Anders Hedin Invest AB, som äger I.A. Hedin Bil, Mabi Rent, Car to Go, Klintberg & Way och Tuve Bygg, har tecknat rådgivnings- och produktavtal med IT-företaget Visolit. Avtalet har ett kontraktsvärde på 30 miljoner kronor, och sträcker sig över 3 år.
– Vi är mycket stolta över förtroendet från en stor och viktig kund som Anders Hedin Invest, och ser fram emot ett samarbete som ger bredaffärsnytta, säger Product Director i Visolit Sweden AB, Anders Filipsson.
Visolit kommer att försörja hela Anders Hedin Invest-koncernen med IT-produkter, vilket omfattar över hundra anläggningar och drygt 3 300 medarbetare i Sverige, Norge och Belgien.
– Vår vision är att möjliggöra planer. Goda tjänster och produkter är ett måste för våra kunder och anställda. Kvalitet, miljö, ekonomi och leverantörens vilja och förmåga att hålla en hög servicenivå är avgörande för vårt val av leverantör. Visolits starka position inom service, rådgivning och produktutbud blev avgörande i valet av leverantör, säger CIO på Hedin IT, Patrick Olsson.
Avtalet innebär köp av datorer, datortillbehör och nätverksutrustning, och omfattar en proaktiv partner med rådgivande tjänster, inköp och leverans. I avtalet finns också en option om att leverera arbetsplats som tjänst.
Både Anders Hedin Invest AB och Visolit är inne i starka tillväxtresor. Visolits bolagsförvärv under 2018 och 2019 har gett bredare produkterbjudande, serviceutbud och större inköpsvolymer, något som ger kunderna bättre service och konkurrenskraftigare priser.
Visolit har en betydande marknadsställning för effektiv produktförsörjning inom offentlig sektor i Västsverige.
– Avtalet med Anders Hedin Invest visar att näringslivet också uppskattar vår servicenivå, där vi alltid strävar efter att vara tydligt bättre än våra konkurrenter, berättar Filipsson.
Under våren 2019 öppnar Visolit även sitt nya logistikcenter med tredubbel kapacitet.
– Logistikcentret vill stärka vårt erbjudande ytterligare, och är navet i vår omtyckta logistiktjänst. Kunderna får en produktlogistik som är tillförlitlig och effektivt, och till konkurrenskraftiga priser, säger Filipsson.
Om Anders Hedin Invest AB:
Anders Hedin Invest AB är ett privatägt svenskt investeringsbolag vars dotterbolag huvudsakligen bedriver verksamhet inom fordonsbranschen, biluthyrning, fastigheter, IT, finans och affärer relaterade till reservdelar och däck. Koncernen grundades 2006, omsätter idag 24 miljarder SEK och har drygt 3 300 anställda i Sverige, Norge, Belgien, Tyskland och Schweiz.
Om Visolit Sweden AB
Visolit-koncernen är en leverantör av kompletta hybrida molntjänster på den nordiska marknaden. Visolit hjälper verksamheter att skapa affärsvärde genom IT. Koncernen har över 1200 anställda på 12 orter i 4 länder och cirka 3000 företag som kunder i Norden. Visolit är certifierade på ISO9001:2008 (kvalitet), ISO 27001 (informationssäkerhet) och ISO 14001 (miljö). Visolit ägs av IK Investment Partners.