Nyheter

ChromoGenics AB lanserar världens mest transparenta elektrokroma glas

ConverLight75 glaset har en ljustransmission på över 75% i dess ljusaste läge och använt i ett isolerglas blockerar den mer än 80% av solvärmelasten i sitt mörkaste läge. Dess färgneutralitet ger ConverLight75 ett tilltalande estetiskt yttre som efterfrågas av arkitekter samt ger en minimal påverkan på färgtonen i rummet.

Ingen har undgått hur viktigt dagsljuset och utsikten är för vår hälsa och välbefinnande. Forskning visar att god tillgång till naturligt dagsljus och utsikt leder till att vi presterar bättre, upplever mindre trötthetskänsla samt mildrar ögontrötthet och huvudvärkssymptom. Även ljusets färgton har visats påverka vårt välbefinnande och sömn. ConverLight75 ger större tillgång till utsikt och neutralt dagsljus, samtidigt som glaset ger ökad termisk komfort genom att blockera oönskad värmeinstrålning och bländande solljus.

ConverLight75, likt ChromoGenics andra dynamiska produkt, ConverLight65, delar samma positiva egenskaper:

– Alltid tillgång till utsikt och dagsljus

– Ökad termisk komfort både sommar och vintertid

– Bättre utnyttjande av lokalyta nära fönster

– Liten miljöpåverkan hela vägen från produktion till drift och återvinning

– Minskar byggnaders kylbehov och energikostnader

– Ljudlös och alltid fungerande oavsett väder och vind

– Underhållsfri

– Designfrihet sett till storlek, form, funktion och automation.

– Genom att bredda vårt produktutbud med ConverLight75 möter vi en allt större efterfrågan på gott dagsljusinsläpp och estetik samtidigt som vi blockerar värmeinstrålningen vilket gynnar komfort och välbefinnande hos människor och minskar belastningen på miljön. Speciellt nu då kraven på byggnaders dagsljusinsläpp, energikostnader och miljöavtryck ständigt ökar, säger Jerker Lundgren CEO på ChromoGenics.

Bild: Chromogenics