Nyheter

Benjamin Moore gör färgvalet enklare

Den välrenommerade färgtillverkaren Benjamin Moore & Co lanserar nu sina produkter i Sverige. För inredningsintresserade är detta en god nyhet då sortimentet utmärker sig genom hög kvalitet, överlägsna appliceringsegenskaper och kulörer som spelar i en helt egen division.

Företaget tillhör de ledande i branschen och erbjuder dessutom trendanalyser, färgpaletter och verktyg som underlättar det ultimata färgvalet.

I USA är Benjamin Moores produkter ofta förstahandsvalet för inredningsarkitekter och designers. Företagets team håller ett öga på trender inom mode, textil och konst för att skapa färgpaletter som hjälper kunderna att förverkliga sina visioner. Färgsystemet är också känt världen över.

Varje år utses årets kulör som speglar aktuella trender. För 2019 valdes Metropolitan AF-690 som har en elegant silvergrå ton. På företagets hemsida finns även tips och råd samt en handbok som ger vägledning fram till det perfekta färgvalet.

I Benjamin Moores laboratorier och fabriker arbetar forskare och tekniker med att ständigt utveckla produkter med överlägsna egenskaper inom exempelvis applicering och prestanda. Man tillverkar sina egna pigment och bindemedel och färgkartan består av 3500 unika kulörer.

En av företagets mest omtalade produkter är Aura®, en enastående hållbar produkt som på ett mycket avancerat sätt ger färgerna liv. Med sin unika Colour Lock®-teknologi ger Aura en märkbart djupare och mer äkta kulöråtergivning. Aura är också påtagligt tjockare och täcker bättre än andra färger, även i mörkare nyanser.

Bild: Benjamin Moore