Nyheter

Budgivningsfri försäljning av kloka radhus i Kävlinge

Nu startar försäljningen av 33 radhus i Kävlinge, från BoKlok. Det betyder att det utifrån inkomna turordningsanmälningar upprättas en slumpmässig turordningslista. Kunder får sedan välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån nummer ett, nummer två, nummer tre osv. Alla bostäder säljs till ett fast pris och utan budgivning.

– Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Genom att utesluta budgivning i försäljningen gör vi våra hus tillgängliga för alla, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig. Vår grundtanke är att alla ska ha råd att bo bra, säger Johan Hansson, projektledare på BoKlok.

I den nya stadsdelen Stationsstaden i Kävlinge ska BoKlok bygga 33 radhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med egen terrass och trädgård. Alla radhus kommer att säljas som bostadsrätter. Priserna är från 2 095 000 kr, och avgift till bostadsrättsföreningen plus beräknad ränta blir från ca 9134 kronor per månad. BoKlok Bangården, som det nya kvarteret ska heta, kommer att ligga centralt i Stationsstaden intill Kävlinge station. Pendlingsmöjligheterna är goda samtidigt som skola, förskola och mataffär finns precis i närheten.

– Kävlinge är en omtyckt ort med egen stadskärna och med närhet till naturen. Här har man ett väldigt bra pendlingsläge, med tåg till både Malmö, Lund, Landskrona och Helsingborg. Den nya stadsdelen Stationsstaden kommer att bjuda på ett grönt och myllrande gatuliv i en lugn och trygg omgivning, och som till stor del också blir fri från bilar. Att bygga här och kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris känns väldigt roligt, avslutar Johan Hansson.

Bild: BoKlok