Nyheter

Bostadsrätter med utsikt mot staden och vattnet byggs i Örnsköldsvik

I området kring Folkets Park i centrala Örnsköldsvik byggs åttiofyra bostadsrättslägenheter i Brf Solsidan. Det nya kvarteret byggs på en tomt som tidigare varit parkeringsplats och ligger på bästa sol- och utsiktsläge. De boende kommer att ha utsikt mot såväl Örnsköldsviks stad som Örnsköldsviksfjärden.

De åttiofyra lägenheterna är fördelade på två flerbostadshus på vardera åtta våningar samt en suterrängvåning. Här byggs tvåor, treor och fyror, samtliga lägenheter har inglasade balkonger och fyrorna har två balkonger. Lägenheterna i brf Solsidan utgår från NCC:s Folkboendekoncept, som har vidareutvecklats och anpassats något till en mer exklusiv inriktning för att det ska passa för bostadsrätter.

Anpassning av NCC:s koncept Folkboende
Byggherren Nybergs Fastigheter & Förvaltning har valt att bygga något större lägenheter än de som ursprungligen ingår i Folkboendekonceptet. De har även satsat på något högre standard med bland annat golvvärme i badrummen, helkaklade badrum samt köksinredning med högre standard än vad Folkboendekonceptet kan erbjuda. Projektets totalentreprenör är NCC och i juni 2019 ska lägenheterna vara färdigbyggda och inflyttningsklara. Husen muras med tegel och huvuddelen av de två huskropparna blir vitslammade med fasadsidor av mörkgrått tegel.

Ligger på en höjd med fantastisk utsikt
–Byggarbetet inleddes i januari 2018 och stomarbetet är nästan klart, projektet fortlöper hittills helt enligt tidsplan. Snart tar arbetet med att bygga yttertak och montera fönster vid. Vi kommer även att anlägga en gemensam gård för de boende med parkeringsplatser, planteringar samt utrymme för avkoppling och lek. Det är roligt att vara delaktig i det här projektet eftersom det byggs på ett jättefint läge på en höjd mitt i Örnsköldsvik, med en fantastisk utsikt för de boende, säger Stefan Israelsson, arbetschef för brf Solsidan på NCC.

Fakta: Brf Solsidan, nybyggnad av flerbostadshus på Folkets Park området i Örnsköldsvik
Byggherre: Nybergs Fastigheter & Förvaltning
Totalentreprenör: NCC
Omfattning: 84 bostadsrättslägenheter
Projektkostnad: 100 miljoner kronor
Tidsram: Byggstart januari 2018, beräknas stå klart juni 2019
Arkitekt: Arkinova Arkitekter

Text: Annika Wihlborg

Bilden:
Brf Solsidan ligger strategiskt till en på höjd nära centrala Örnsköldsvik.
Illustration: Arkinova Arkitekter